iltasyazilim
FD Üye
Ev Usulü Baklava Yapılışı
Konut Usulü Baklava Tarifi Resimli
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım nehir bardağı akıcı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım akarsu bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği değin un
İç harcı için
1 çorba kasesi ceviz içi
200 gram margarin ya da tereyağı
1 paket mısır ya da buğday nişastası
Şerbeti için
7 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu
Konut usulü baklava yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, değişken yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ek ediyoruz Hamuru kulak memesi kıvamından azıcık daha sert olana değin yoğuruyoruz Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz ufak şekilde bezeler ayırıyoruz Herpsini birer birer yuvarlıyoruz
Tezgaha nişasta serpiyoruz Hamurları dere tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak defalarca yağlayıp koyuyoruz
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz Tepsiye yerleştirip üstüne ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz Üzerine margarin ya da tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz
170 derecelik fırında ortalama 5055 dakika pişiriyoruz Üzeri nar gibi kızarana değin fırında tutuyoruz Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz Baklavamız fırından çıktıktan daha sonra şerbeti ılıkken dökün *
Konut Usulü Baklava Tarifi Resimli
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım nehir bardağı akıcı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım akarsu bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği değin un
İç harcı için
1 çorba kasesi ceviz içi
200 gram margarin ya da tereyağı
1 paket mısır ya da buğday nişastası
Şerbeti için
7 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu
Konut usulü baklava yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, değişken yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ek ediyoruz Hamuru kulak memesi kıvamından azıcık daha sert olana değin yoğuruyoruz Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz ufak şekilde bezeler ayırıyoruz Herpsini birer birer yuvarlıyoruz
Tezgaha nişasta serpiyoruz Hamurları dere tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak defalarca yağlayıp koyuyoruz
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz Tepsiye yerleştirip üstüne ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz Üzerine margarin ya da tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz
170 derecelik fırında ortalama 5055 dakika pişiriyoruz Üzeri nar gibi kızarana değin fırında tutuyoruz Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz Baklavamız fırından çıktıktan daha sonra şerbeti ılıkken dökün *