Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Usulü Baklava Tarifi

Ev Usulü Baklava Tarifi
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Usulü Baklava Yapılışı


Konut Usulü Baklava Tarifi Resimli

Malzemeler

2 adet yumurta
Yarım nehir bardağı akıcı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım akarsu bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği değin un



İç harcı için

1 çorba kasesi ceviz içi
200 gram margarin ya da tereyağı
1 paket mısır ya da buğday nişastası

Şerbeti için

7 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu

Konut usulü baklava yapılışı

Karıştırma kabına yumurtayı, değişken yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ek ediyoruz Hamuru kulak memesi kıvamından azıcık daha sert olana değin yoğuruyoruz Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz ufak şekilde bezeler ayırıyoruz Herpsini birer birer yuvarlıyoruz

Tezgaha nişasta serpiyoruz Hamurları dere tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak defalarca yağlayıp koyuyoruz

Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz Tepsiye yerleştirip üstüne ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz Üzerine margarin ya da tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz

170 derecelik fırında ortalama 5055 dakika pişiriyoruz Üzeri nar gibi kızarana değin fırında tutuyoruz Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz Baklavamız fırından çıktıktan daha sonra şerbeti ılıkken dökün *
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt