iltasyazilim
FD Üye
Ev Usulü Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Ekmeği İçin Malzemeler:
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket (1 yemek kaşığı ) kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım bardak sıvı yağ
*Aldığı kadar un (800900 gr kadar)
*Üzeri için yoğurt ve susam
Köftesi İçin Malzemeler:
*500 gr kıyma
*1 adet soğan
*Ekmek içi veya un
*Baharatlar
*Bir tutam maydanoz
*Kızartmak için sıvı yağ
Hamburger içi için malzemeler:
*Marul
*Domates
*Soğan
*Ketçap
*Mayonez
*Cheddar peyniri
Ev Usulü Hamburger Tarifi Yapılışı ?
1
*Malzemeler bir leğene alınır ve yoğrulur
*Mayaya gelen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınır ve bezeler oluşturulur
*Yağlı kağıt serilen fırın tepsiye yerleştirilir
*Ortalarına basılır yassı bir kıvam verilir
*Üzerine yoğurt sürülür, susam serpilir ve fırına verilir
*180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırından alınır Bir iki saat soğumaya bırakılır
*Kıyma bir kaba alınır, soğan rendelenir kaba alınır
*Ekmek içi veya un ilave edilir İnce ince kıyılan maydanozlar da kaba ilave edilir
*Baharatları ayarlanır ve yoğrulur
*Köftelere şekil verilir ve az sıvı yağda kızartılır
*Ekmekler ikiye ayrılır Marul, domates, soğan, ketçap, mayonez koyulur
*Kızartılan köfteler de ekmeklerin üzerine alınır
*Cheddar peyniri köftelerin üzerine yerleştirilir ve ekmeklerin üzerine parçaları konularak kapatılır Sıcak servis edilir
Afiyet olsun ?
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket (1 yemek kaşığı ) kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım bardak sıvı yağ
*Aldığı kadar un (800900 gr kadar)
*Üzeri için yoğurt ve susam
Köftesi İçin Malzemeler:
*500 gr kıyma
*1 adet soğan
*Ekmek içi veya un
*Baharatlar
*Bir tutam maydanoz
*Kızartmak için sıvı yağ
Hamburger içi için malzemeler:
*Marul
*Domates
*Soğan
*Ketçap
*Mayonez
*Cheddar peyniri
Ev Usulü Hamburger Tarifi Yapılışı ?
1
*Malzemeler bir leğene alınır ve yoğrulur
*Mayaya gelen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınır ve bezeler oluşturulur
*Yağlı kağıt serilen fırın tepsiye yerleştirilir
*Ortalarına basılır yassı bir kıvam verilir
*Üzerine yoğurt sürülür, susam serpilir ve fırına verilir
*180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırından alınır Bir iki saat soğumaya bırakılır
*Kıyma bir kaba alınır, soğan rendelenir kaba alınır
*Ekmek içi veya un ilave edilir İnce ince kıyılan maydanozlar da kaba ilave edilir
*Baharatları ayarlanır ve yoğrulur
*Köftelere şekil verilir ve az sıvı yağda kızartılır
*Ekmekler ikiye ayrılır Marul, domates, soğan, ketçap, mayonez koyulur
*Kızartılan köfteler de ekmeklerin üzerine alınır
*Cheddar peyniri köftelerin üzerine yerleştirilir ve ekmeklerin üzerine parçaları konularak kapatılır Sıcak servis edilir
Afiyet olsun ?