iltasyazilim
FD Üye
Ev Usulü Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Ekmeği İçin Malzemeler:
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket (1 yemek kaşığı ) kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım bardak sıvı yağ
*Aldığı kadar un (800900 gr kadar)
Üzeri için;
*Yoğurt ve susam
Köftesi İçin Malzemeler:
*500 gr kıyma
*1 adet soğan
*Ekmek içi veya un
*Baharatlar
*Bir tutam maydanoz
*Kızartmak için sıvı yağ
Hamburger içi için malzemeler:
*Marul
*Domates
*Soğan
*Ketçap
*Mayonez
*Cheddar peyniri
Ev Usulü Hamburger Tarifi Yapılışı
Un derin bir kaba alınır, ortası açılır havuz oluşturulur Bir bardak ılık suya 3 yemek kaşığı şeker ve maya konur karıştırılır Maya köpük köpük olunca unda açtığımız havuza dökülür Tuz unun üzerine gezdirilir maya ile temas ettirilmez Havuza süt ve sıvı yağ da ilave edilir Çatal yardımı ile karıştırılır Sonra yoğrulur Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Hamurumuz 1 saat dinlendirilir mayaya gelmesi beklenir
Mayaya gelen kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınır ve bezeler oluşturulur Yağlı kağıt serilen fırın tepsiye yerleştirilir Ortalarına basılır yassı bir kıvam verilir ( Zaten fırında yeterince kabaracak) Üzerine yoğurt sürülür, susam serpilir ve fırına verilir 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir Fırından alınır Bir iki saat soğumaya dinlenmeye bırakılır
Kıyma bir kaba alınır, soğan rendelenir kaba alınır Ekmek içi veya un ilave edilir İnce ince kıyılan maydanozlar da kaba ilave edilir Baharatları ayarlanır ve yoğrulur
Köftelere şekil verilir ve az sıvı yağda kızartılır
Ekmekler ikiye ayrılır Marul, domates, soğan, ketçap, mayonez koyulur Kızartılan köfteler de ekmeklerin üzerine alınır Cheddar peyniri köftelerin üzerine yerleştirilir ve ekmeklerin üzerine parçaları konulurak kapatılır Sıcak servis edilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket (1 yemek kaşığı ) kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım bardak sıvı yağ
*Aldığı kadar un (800900 gr kadar)
Üzeri için;
*Yoğurt ve susam
Köftesi İçin Malzemeler:
*500 gr kıyma
*1 adet soğan
*Ekmek içi veya un
*Baharatlar
*Bir tutam maydanoz
*Kızartmak için sıvı yağ
Hamburger içi için malzemeler:
*Marul
*Domates
*Soğan
*Ketçap
*Mayonez
*Cheddar peyniri
Ev Usulü Hamburger Tarifi Yapılışı
Un derin bir kaba alınır, ortası açılır havuz oluşturulur Bir bardak ılık suya 3 yemek kaşığı şeker ve maya konur karıştırılır Maya köpük köpük olunca unda açtığımız havuza dökülür Tuz unun üzerine gezdirilir maya ile temas ettirilmez Havuza süt ve sıvı yağ da ilave edilir Çatal yardımı ile karıştırılır Sonra yoğrulur Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Hamurumuz 1 saat dinlendirilir mayaya gelmesi beklenir
Mayaya gelen kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınır ve bezeler oluşturulur Yağlı kağıt serilen fırın tepsiye yerleştirilir Ortalarına basılır yassı bir kıvam verilir ( Zaten fırında yeterince kabaracak) Üzerine yoğurt sürülür, susam serpilir ve fırına verilir 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir Fırından alınır Bir iki saat soğumaya dinlenmeye bırakılır
Kıyma bir kaba alınır, soğan rendelenir kaba alınır Ekmek içi veya un ilave edilir İnce ince kıyılan maydanozlar da kaba ilave edilir Baharatları ayarlanır ve yoğrulur
Köftelere şekil verilir ve az sıvı yağda kızartılır
Ekmekler ikiye ayrılır Marul, domates, soğan, ketçap, mayonez koyulur Kızartılan köfteler de ekmeklerin üzerine alınır Cheddar peyniri köftelerin üzerine yerleştirilir ve ekmeklerin üzerine parçaları konulurak kapatılır Sıcak servis edilir
Afiyet olsun