Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Usulü Somun Ekmek

Ev Usulü Somun Ekmek
0
122

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Ev Usulü Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo elenmiş un
*1 tane yaş maya (42 gr)
*1 yemek kaşığı tuz
*1,5 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı*mahlep
*600 ml ılık su

Ev Usulü Somun Ekmek Tarifi Yapılışı Unu leğene eleyerek, üzerine tuzu serpip harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp mayayı, şekeri, mahlebi koyup azar azar su ilavesiyle hamuru yoğurun Ele yapışan yumuşak hamur olmalı Hamuru toparlamak için elinize biraz sıvı yağ koyup bir 10 dakika iyice özleşene kadar yoğurun Kapağını kapatın mayalanmaya bırakın Biraz mayalanmaya başlayınca tekrar bir kez yoğurun Mayalanmaya bırakın Hamur iki misli olunca üç parçaya ayırıp somun şekli verip tepside yarım saat dinlendirin Daha sonra bıçak yardımıyla ortadan çizik atın Önceden ılık olarak ısıtılmış fırında 30 dakika 170 derecede pişirin Son 10 dakika fırını 200 dereceye getirip üstünü kızartın Soğuyunca dilimleyerek tereyağı sürüp afiyetle yiyin
Not: Fırına koymadan önce üzerine fırçayla su sürmeyi unutmayın
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt