nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Ekmekten turşuya, sirkeden yoğurda artık o kadar fazla yemeği dıştan edinmek yerine evde yapma trendine dondurma da dahil oldu İşte Evde zahmetsizce yapabileceğiniz leziz dondurma tarifleri
Üç malzemeli dondurma
Malzemeler: 4 adet olgun muz, 1 yemek kaşığı bal, 78 adet ceviz içi
Muzların kabuklarını soyup dilimleyin Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1 gün, zamanınız azsa en düşük 4 saat bekletin
Derin dondurucudan donmuş halde çıkardığınız muzları 12 dakika oda sıcaklığında bekletin, arkasından mutfak robotunun içine alın
18
Muzları yavaş yavaş ezin ve muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın
Dilerseniz bu şekilde hafif kremamsı olarak kaselere alabilir, cevizle servis edebilirsiniz
Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı bir kaseye aktarıp üzerini cevizlerle süsledikten daha sonra derin dondurucuda 15 dakika dek bekleterek tüketebilirsiniz
28
Avokadolu çubuk dondurma tarifi
Malzemeler: 3 adet orta doruk olgun avokado, 2 yemek yemek kaşığı bal, 200 ml süt, 12 su bardağı istikrarsız krema, 14 adet taze bıkkın lime suyu (yeşil limon)
Olgun avokadoları ikiye ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarın Yumuşak kısımlarını kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın
Üzerine süt, bal, taze sıkılmış lime suyu ve akışkan kremayı ekleyip tüm malzemelerin karışmasını ve püre haline gelmesini sağlayın
38
Hazırladığınız bu püreyi dondurma kalıplarına pay edin
Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin
Minimum 4 saat derin dondurucuda beklettikten yiyebilirsiniz
48
Üç malzemeli dondurma
Malzemeler: 4 adet olgun muz, 1 yemek kaşığı bal, 78 adet ceviz içi
Muzların kabuklarını soyup dilimleyin Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1 gün, zamanınız azsa minimum 4 saat bekletin
Derin dondurucudan donmuş halde çıkardığınız muzları 12 dakika oda sıcaklığında bekletin, ardından mutfak robotunun içine alın
Muzları yavaş yavaş ezin ve muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın
Dilerseniz bu şekilde hafif kremamsı olarak kaselere alabilir, cevizle servis edebilirsiniz
Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı bir kaseye aktarıp üzerini cevizlerle süsledikten sonradan derin dondurucuda 15 dakika değin bekleterek tüketebilirsiniz
Avokadolu çubuk dondurma tarifi
Malzemeler: 3 adet orta doruk olgun avokado, 2 yemek kaşığı bal, 200 ml süt, 12 su bardağı akıcı krema, 14 adet taze bunalmış lime suyu (yeşil limon)
Olgun avokadoları ikiye ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarın Yumuşak kısımlarını kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın
Üstüne süt, bal, taze sıkılmış lime suyu ve akıcı kremayı ekleyip tüm malzemelerin karışmasını ve püre haline gelmesini sağlayın
Hazırladığınız bu püreyi dondurma kalıplarına pay edin
Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin
En Düşük 4 saat derin dondurucuda beklettikten yiyebilirsiniz
Üç malzemeli dondurma
Malzemeler: 4 adet olgun muz, 1 yemek kaşığı bal, 78 adet ceviz içi
Muzların kabuklarını soyup dilimleyin Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1 gün, zamanınız azsa en düşük 4 saat bekletin
Derin dondurucudan donmuş halde çıkardığınız muzları 12 dakika oda sıcaklığında bekletin, arkasından mutfak robotunun içine alın
18
Muzları yavaş yavaş ezin ve muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın
Dilerseniz bu şekilde hafif kremamsı olarak kaselere alabilir, cevizle servis edebilirsiniz
Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı bir kaseye aktarıp üzerini cevizlerle süsledikten daha sonra derin dondurucuda 15 dakika dek bekleterek tüketebilirsiniz
28
Avokadolu çubuk dondurma tarifi
Malzemeler: 3 adet orta doruk olgun avokado, 2 yemek yemek kaşığı bal, 200 ml süt, 12 su bardağı istikrarsız krema, 14 adet taze bıkkın lime suyu (yeşil limon)
Olgun avokadoları ikiye ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarın Yumuşak kısımlarını kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın
Üzerine süt, bal, taze sıkılmış lime suyu ve akışkan kremayı ekleyip tüm malzemelerin karışmasını ve püre haline gelmesini sağlayın
38
Hazırladığınız bu püreyi dondurma kalıplarına pay edin
Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin
Minimum 4 saat derin dondurucuda beklettikten yiyebilirsiniz
48
Üç malzemeli dondurma
Malzemeler: 4 adet olgun muz, 1 yemek kaşığı bal, 78 adet ceviz içi
Muzların kabuklarını soyup dilimleyin Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1 gün, zamanınız azsa minimum 4 saat bekletin
Derin dondurucudan donmuş halde çıkardığınız muzları 12 dakika oda sıcaklığında bekletin, ardından mutfak robotunun içine alın
Muzları yavaş yavaş ezin ve muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın
Dilerseniz bu şekilde hafif kremamsı olarak kaselere alabilir, cevizle servis edebilirsiniz
Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı bir kaseye aktarıp üzerini cevizlerle süsledikten sonradan derin dondurucuda 15 dakika değin bekleterek tüketebilirsiniz
Avokadolu çubuk dondurma tarifi
Malzemeler: 3 adet orta doruk olgun avokado, 2 yemek kaşığı bal, 200 ml süt, 12 su bardağı akıcı krema, 14 adet taze bunalmış lime suyu (yeşil limon)
Olgun avokadoları ikiye ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarın Yumuşak kısımlarını kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın
Üstüne süt, bal, taze sıkılmış lime suyu ve akıcı kremayı ekleyip tüm malzemelerin karışmasını ve püre haline gelmesini sağlayın
Hazırladığınız bu püreyi dondurma kalıplarına pay edin
Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin
En Düşük 4 saat derin dondurucuda beklettikten yiyebilirsiniz