iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Açma Börek Yapılışı
HAMUR MALZEMELERİ
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım nehir bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 akarsu bardağından bir parmak beceriksiz ılık su
1 tatlı kaşığı tuzlu
ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 akarsu bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayındört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açınBir yufkanın üzerine 45 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayınBen üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 yemek yemek kaşığı yağ gezdirin
sonradan ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşdeğer olacak şekilde eleyinİki kenar kısmını müşterek gelecek şekilde hafifçe katlayı ama çıkıntı olmasınHazırladığınız dürüst yufkanın bir kenarına koyun ve 34 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapınÖnce ortadan ikiye bölünSonra her parçayı dörde bölünYani her yufkadan 8 adet börek çıkacakyağlanmamış tepsiye yerleştirinÜzerlerine çoğalan yağdan bir fırça yardımıyla sürün200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirinDilerseniz yufkaları açtıkdan sonradan resimde görüldüğü gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz
Afiyet Olsun *
HAMUR MALZEMELERİ
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım nehir bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 akarsu bardağından bir parmak beceriksiz ılık su
1 tatlı kaşığı tuzlu
ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 akarsu bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayındört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açınBir yufkanın üzerine 45 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayınBen üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 yemek yemek kaşığı yağ gezdirin
sonradan ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşdeğer olacak şekilde eleyinİki kenar kısmını müşterek gelecek şekilde hafifçe katlayı ama çıkıntı olmasınHazırladığınız dürüst yufkanın bir kenarına koyun ve 34 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapınÖnce ortadan ikiye bölünSonra her parçayı dörde bölünYani her yufkadan 8 adet börek çıkacakyağlanmamış tepsiye yerleştirinÜzerlerine çoğalan yağdan bir fırça yardımıyla sürün200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirinDilerseniz yufkaları açtıkdan sonradan resimde görüldüğü gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz
Afiyet Olsun *