iltasyazilim
FD Üye
Evde Acur Turşusu Nasıl Yapılır
Acur Turşusu Tarifi
Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler:
3 kg acur
2 litre sirke
1 adet ekşi elma
2 baş sarımsak
15 su bardağı tuzlu
1 akarsu bardağı limon tozu
Yapılışı
Acuları 2 saat dek soğuk suda bekletin En Ince Ayrıntısına Kadar yıkadıktan sonra yelken direği kısımlarından eksik az keserek temizleyin Elma dilimlerini bidonun en latına dizin Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp en ince ayrıntısına kadar bidona boşaltın Eğer üstünde yetkisiz kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın 12 saat değin bidonun ağzını açık bırakıp adamakıllı yerleşmesini bekleyin Bidonun ağzını adamakıllı kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin 20 gün sonra turşuyu kullanabilirsiniz *
Acur Turşusu Tarifi
Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler:
3 kg acur
2 litre sirke
1 adet ekşi elma
2 baş sarımsak
15 su bardağı tuzlu
1 akarsu bardağı limon tozu
Yapılışı
Acuları 2 saat dek soğuk suda bekletin En Ince Ayrıntısına Kadar yıkadıktan sonra yelken direği kısımlarından eksik az keserek temizleyin Elma dilimlerini bidonun en latına dizin Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp en ince ayrıntısına kadar bidona boşaltın Eğer üstünde yetkisiz kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın 12 saat değin bidonun ağzını açık bırakıp adamakıllı yerleşmesini bekleyin Bidonun ağzını adamakıllı kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin 20 gün sonra turşuyu kullanabilirsiniz *