iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 çay kaşığı silme tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 çay bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 5 bardak un
Açmak için :
*Mısır nişastası
İçi için :
*Kırılmış ceviz veya fındık
Şerbeti için :
*4 su bardağı şeker
*5 bardak su
*Birkaç damla limon
Kızartmak için :
*1 paket margarin veya tereyağı
Ev Yapımı Baklava Tarifi Yapılışı Yumurta, süt, tuz, sirke, yağ ve limon suyunu karıştırıyoruz Un, kabartma tozu, ve vanilya da ekleyerek yoğuruyoruz Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölüyoruz Her bezeyi nişasta ile biraz açıp 8 er tane üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açıyoruz 88ceviz88 olmak üzere alta ve üste olarak toplam 32 beze kullanılıyor ( Benimki iki katı kadar oldu çünkü ben iki tepsi olacak şekilde ayarladım ) Arasına cevizi serpilir Kızdırılan yağ üzerine dökülür Dilediğiniz şekilde kesilerek 180 derece fırına sürülür
Şerbet için:*4 bardak şeker ve 5 bardak su karıştırılır ve kaynadıktan sonra limon damlatılır
*2 yumurta
*1 çay kaşığı silme tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 çay bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 5 bardak un
Açmak için :
*Mısır nişastası
İçi için :
*Kırılmış ceviz veya fındık
Şerbeti için :
*4 su bardağı şeker
*5 bardak su
*Birkaç damla limon
Kızartmak için :
*1 paket margarin veya tereyağı
Ev Yapımı Baklava Tarifi Yapılışı Yumurta, süt, tuz, sirke, yağ ve limon suyunu karıştırıyoruz Un, kabartma tozu, ve vanilya da ekleyerek yoğuruyoruz Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölüyoruz Her bezeyi nişasta ile biraz açıp 8 er tane üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açıyoruz 88ceviz88 olmak üzere alta ve üste olarak toplam 32 beze kullanılıyor ( Benimki iki katı kadar oldu çünkü ben iki tepsi olacak şekilde ayarladım ) Arasına cevizi serpilir Kızdırılan yağ üzerine dökülür Dilediğiniz şekilde kesilerek 180 derece fırına sürülür
Şerbet için:*4 bardak şeker ve 5 bardak su karıştırılır ve kaynadıktan sonra limon damlatılır