iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*Hazır baklavalık yufka
*1 su bardağı ceviz içi veya fıstık
*100 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*birkaç damla limon
Ev Yapımı Baklava Tarifi Yapılışı Merhaba güzeller Size enfes bir baklava tarifi bırakıyorum Oldukça basit lezzeti oldukça enfes çıtır çıtır bir baklava için buyrun tarifi ve yapılışı?
1
*İlk olarak şekerimizi ve suyumuzu ocağa alıp kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyunu da ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz
*Sonrasında altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Tatlı için ise margarinimizi ocakta eritiyoruz ve sıvı yağ ile karıştırıyoruz
*Tepsimizi yağlayıp 2 veya 3 adet yufkayı seriyoruz
*Üzerine yağ karışımımızdan fırça ile serpiyoruz
*İlk 20 yufkamızı bu şekilde 2’li 3? lü her 2 veya 3 katta yağlayarak diziyoruz
*20 tane dizdikten sonra cevizimizi veya Antep fıstığını rondodan geçirip eşit bir şekilde dağıtıyoruz
*Daha sonra kalan yufkaları da aynı şekilde diziyoruz
*Yufkalar bittiğinde tatlımızı dilimleyip kalan yağı da üzerine döküyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta bölümünde üstü kızarana dek pişiriyoruz
*Tatlımız piştikten sonra tatlı sıcak şerbet soğuk şekilde tatlımızı şerbetliyoruz ve şerbetini alması için 12 saat bekledikten sonra afiyetle yiyoruz Herkese afiyet olsun ?
*Hazır baklavalık yufka
*1 su bardağı ceviz içi veya fıstık
*100 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*birkaç damla limon
Ev Yapımı Baklava Tarifi Yapılışı Merhaba güzeller Size enfes bir baklava tarifi bırakıyorum Oldukça basit lezzeti oldukça enfes çıtır çıtır bir baklava için buyrun tarifi ve yapılışı?
1
*İlk olarak şekerimizi ve suyumuzu ocağa alıp kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyunu da ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz
*Sonrasında altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Tatlı için ise margarinimizi ocakta eritiyoruz ve sıvı yağ ile karıştırıyoruz
*Tepsimizi yağlayıp 2 veya 3 adet yufkayı seriyoruz
*Üzerine yağ karışımımızdan fırça ile serpiyoruz
*İlk 20 yufkamızı bu şekilde 2’li 3? lü her 2 veya 3 katta yağlayarak diziyoruz
*20 tane dizdikten sonra cevizimizi veya Antep fıstığını rondodan geçirip eşit bir şekilde dağıtıyoruz
*Daha sonra kalan yufkaları da aynı şekilde diziyoruz
*Yufkalar bittiğinde tatlımızı dilimleyip kalan yağı da üzerine döküyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta bölümünde üstü kızarana dek pişiriyoruz
*Tatlımız piştikten sonra tatlı sıcak şerbet soğuk şekilde tatlımızı şerbetliyoruz ve şerbetini alması için 12 saat bekledikten sonra afiyetle yiyoruz Herkese afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.