iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Bazlama (Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*2 kg un
*Yarım paket yaş maya
*Bir miktar tuz
*1 litre süt (Bayatlamaması için )
**Bir miktar su
Ev Yapımı Bazlama (Ekmek) Tarifi Yapılışı Hamur için hazırlayıp yoğurduğumuz malzemeleri en az 1 saat sarıp dinlenmeye bırakalımDinlenen hamuru alıp bezeler yapalım ve tavamıza sığacak şekilde açalımPüf nokta: hamuru açarken yapışmaması için arasına değil hamurun altına un serpiştirelim çünkü hamur zaten ihtiyacını çekecektir böylece ekmeğiniz daha iyi pişecektir ve ufalanmayacaktırVe tavamıza alıp pişirelim Verdiğim ölçüden 30 adet ekmek çıkıyor ben 5’erli paketleyip buzluğuma koyuyorum ve dilediğim de çıkarıp tavada ters düz edip tazecik 2 dk da sunuma hazırlıyorum tadında bir değişiklikte olmuyor Sizler ölçüyü daha azaltarak dilediğiniz adette yapabilirsiniz
*2 kg un
*Yarım paket yaş maya
*Bir miktar tuz
*1 litre süt (Bayatlamaması için )
**Bir miktar su
Ev Yapımı Bazlama (Ekmek) Tarifi Yapılışı Hamur için hazırlayıp yoğurduğumuz malzemeleri en az 1 saat sarıp dinlenmeye bırakalımDinlenen hamuru alıp bezeler yapalım ve tavamıza sığacak şekilde açalımPüf nokta: hamuru açarken yapışmaması için arasına değil hamurun altına un serpiştirelim çünkü hamur zaten ihtiyacını çekecektir böylece ekmeğiniz daha iyi pişecektir ve ufalanmayacaktırVe tavamıza alıp pişirelim Verdiğim ölçüden 30 adet ekmek çıkıyor ben 5’erli paketleyip buzluğuma koyuyorum ve dilediğim de çıkarıp tavada ters düz edip tazecik 2 dk da sunuma hazırlıyorum tadında bir değişiklikte olmuyor Sizler ölçüyü daha azaltarak dilediğiniz adette yapabilirsiniz