Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev yapımı bol cevizli baklava nasıl yapılır? Enfes ve pratik cevizli baklava tarifi

Ev yapımı bol cevizli baklava nasıl yapılır? Enfes ve pratik cevizli baklava tarifi
0
144

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi olup bayramlarda klasikleşen enfes çıtır baklavalar, bayramı bayram dedirten en hoş ikramlıklardandır. Fıstıklı, sütlü ya da bol iri cevizli baklavaların çıtırlığını dışarıdakileri aratmadan hanenizde kendinizde yapabilirsiniz. İşte lezzetiyle gönülleri fetheden bol ve iri cevizli enfes çıtır baklava tanımı...

Bayram sofralarının olmazsa olmaz tatlısı olup, gönülleri fetheden nefis baklava çeşitleri misafirlere ikram etmek için en hoş seçenektir. Açılması biraz zahmetli olan baklava yufkası bayram öncesinde tamamlandığı vakit arkaya yalnızca afiyetle yemesi kalıyor. Bilhassa de ayranla bir arada ya da diğer bir meşrubatla tüketildiği hengam damakların vazgeçilmez bir lezzet haline gelen cevizli baklavanın imalatını sizler için derledik. Ağza alındığı devir içerisindeki bol ceviziyle dağılan çıtır baklavanın en pratik ve lezzetli halini sizde konutunuzda yapabilirsiniz. İşte dışarıdakileri aratmayan enfes cevizli baklava tarifi!



UnQxN_1559458814_7887.jpg

GEREÇLER

Hamuru için

2 tane yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1/3 su bardağı su
3,5 - 4 su bardağı un

Şerbeti için

3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/4 adet limon suyu

İçi için

300 gr. ceviz içi 

Açmak için

1 su bardağı nişasta

Araları için

250 gr. eritilmiş tereyağı

YAPILIŞI

jLuq3_1526983509_477.jpg

Unu için:

Un dışındaki hamurun tüm materyallerini derin bir kabın içerisine alın.

Üzerine un ek ederek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eksik kalırsa un ek edin.

Elde ettiğiniz hamuru nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin.

HAMURUN HAZIRLANIŞI

Unun dışındaki tüm hamur gereçlerini derin bir kaba koyun.

Sonra un ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. Kulak göğsü kıvamına gelince eksikse un ekleyin.

Hamurun üstünü nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin

ŞERBETİN HAZIRLANIŞI

İçi derin bir tencereye toz şeker ve suyu dökün.

Şeker eriyince su fokurdamaya başlayana kadar karıştırın.

Kaynama işi bittikten sonra limon suyunu ekleyin ve biraz daha kaynattıktan sonra oda sıcaklığında soğutun.

V5eKT_1559458838_1746.jpg

BİRLEŞTİRME HALİ

Hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 beze çıkarın. Bu bezelere nişasta serperek ince bir halde açın.

Tepsiyi yağlayıp yufkaları koyun. Birinci 10 yufkayı tabanına, geçmişe kalanları ise üstüne ayırın.

Kat aralarına eritilmiş tereyağı sürün. Orta katında iken cevizleri ekleyin.

Katları çıktıktan sonra bıçak ile biçim verin ve tereyağını üzerinde dolaştırın.

Isısı 180 aşama olan fırında yarım saat pişirin.

Akabinde şerbeti üzerinde dolaştırın. Baklava, şerbetini çekince tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi olup bayramlarda gelenekselleşen enfes çıtır baklavalar, bayramı bayram dedirten en güzel ikramlıklardandır. Fıstıklı, sütlü ya da bol iri cevizli baklavaların çıtırlığını dışarıdakileri aratmadan evinizde kendinizde yapabilirsiniz. İşte lezzetiyle gönülleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi olup bayramlarda gelenekselleşen enfes çıtır baklavalar, bayramı bayram dedirten en güzel ikramlıklardandır. Fıstıklı, sütlü ya da bol iri cevizli baklavaların çıtırlığını dışarıdakileri aratmadan evinizde kendinizde yapabilirsiniz. İşte lezzetiyle gönülleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Özellikle bayram sofralarının, aile ziyaretlerinin baştacı olan baklava, biraz emek ile evde de yapılabilir. Ev hanımlarının mutfaktaki en büyük yardımcısı Yuva Maya, misafirlerinin damaklarında enfes bir tat bırakmak isteyenler için unutulmaz bir öneri sunuyor: Cevizli Baklava. Evde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Bilhassa bayram sofralarının, aile ziyaretlerinin baştacı olan baklava, biraz emek ile konutta de yapılabilir. Mesken hanımlarının mutfaktaki en büyük yardımcısı Yuva Maya, konuklarının damaklarında enfes bir tat bırakmak isteyenler için unutulmaz bir teklif sunuyor: Cevizli Baklava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Osmanlı mutfağının en hoş armağanı olan baklava bayram sofralarının baş tacı olmayı sürdürüyor. Bayrama az bir vakit kalan konuklarınıza sunabileceğiniz tıpkı vakitte kendi ellerinizle baklava yapmak istiyorsanız bu tanım tam size nazaran. Pekala, çıtır bir baklavanın sırrı nedir? Baklava nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,480Konular
981,422Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt