iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Bol Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*2 yumurta
*3 çorba kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
*Yarım çay bardağı su
*1 kg un
Açmak için;
*Buğday nişastası
Ara katlar için;
*1 paket teremyağ
*1 kg ceviz içi
Şerbeti için;
*15 kg toz şeker
*1 lt su
*Bir damla limon
Ev Yapımı Bol Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle tüm malzememiz oda sıcaklığında olmalı sırasıyla tüm malzemeleri bir kaba koyup unu eleyip hamur kıvam alana kadar yoğuruyoruz Yaklaşık yarım saat dinlenmeye alıyoruz Bu arada şerbetimizi malzemesiyle kaynatmaya alıyoruz Tereyağımızı eritip cevizimizi robottan geçiriyoruz Dinlenmiş olan hamurumuzu önce belli bir eşit sayıya bölüp ayarlıyoruz Bu hamurdan yaklaşık 60 beze çıkıyor Her bir kat için 10 beze ayırıyoruz Bu bezeleri önce çay tabağı büyüklüğünde aralarına nişasta koyarak açıyoruz Bu açılan 60 bezeyi sırasıyla davul tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve her kata erittiğimiz tereyağını sürüyoruz ve her kata azar azar ceviz döküyoruz Ama isteyen katları eşitleyip cevizi tam ortasına dökebilir Ben her katta olmasını severim ve tavsiye ederim Tüm bezeleri bu şekilde açtıktan sonra son kalan bezeyi tepsiyi kaplayacak şekilde yırtılmadan açıyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz En sonda kalan tereyağını döküyoruz Fırına verip yaklaşık 4045 dk pişiriyoruz Bu arada önceden yapılmış olan şerbetimizi biraz sıcağının çıkmasıyla soğumuş olan tatlımıza gelişi güzel döküyoruz Biraz şerbetini çekmiş olan tatlımızı servis edip afiyetle ikram ediyoruz Afiyet olsun ?
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*2 yumurta
*3 çorba kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
*Yarım çay bardağı su
*1 kg un
Açmak için;
*Buğday nişastası
Ara katlar için;
*1 paket teremyağ
*1 kg ceviz içi
Şerbeti için;
*15 kg toz şeker
*1 lt su
*Bir damla limon
Ev Yapımı Bol Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle tüm malzememiz oda sıcaklığında olmalı sırasıyla tüm malzemeleri bir kaba koyup unu eleyip hamur kıvam alana kadar yoğuruyoruz Yaklaşık yarım saat dinlenmeye alıyoruz Bu arada şerbetimizi malzemesiyle kaynatmaya alıyoruz Tereyağımızı eritip cevizimizi robottan geçiriyoruz Dinlenmiş olan hamurumuzu önce belli bir eşit sayıya bölüp ayarlıyoruz Bu hamurdan yaklaşık 60 beze çıkıyor Her bir kat için 10 beze ayırıyoruz Bu bezeleri önce çay tabağı büyüklüğünde aralarına nişasta koyarak açıyoruz Bu açılan 60 bezeyi sırasıyla davul tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve her kata erittiğimiz tereyağını sürüyoruz ve her kata azar azar ceviz döküyoruz Ama isteyen katları eşitleyip cevizi tam ortasına dökebilir Ben her katta olmasını severim ve tavsiye ederim Tüm bezeleri bu şekilde açtıktan sonra son kalan bezeyi tepsiyi kaplayacak şekilde yırtılmadan açıyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz En sonda kalan tereyağını döküyoruz Fırına verip yaklaşık 4045 dk pişiriyoruz Bu arada önceden yapılmış olan şerbetimizi biraz sıcağının çıkmasıyla soğumuş olan tatlımıza gelişi güzel döküyoruz Biraz şerbetini çekmiş olan tatlımızı servis edip afiyetle ikram ediyoruz Afiyet olsun ?