iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Boza Tarifi İçin Malzemeler
*6 çay bardağı kırık bulgur
*1 çay bardağı dövme
*1 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı mısır unu (isteğe göre şart değil)
*4 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı mayalık boza
Ev Yapımı Boza Tarifi Yapılışı Bulgur dövme pirinç ve mısır ununu tencereye koyup üzerini 34 parmak örtecek kadar su koyup kaynatıyoruz iyice haşlanana kadar suyunu çektikçe kaynar su ilave ediyoruz Piştikten sonra blendırdan geçiriyoruz Ardından tel süzgeçten süzüyoruz tüm posası ayrılana kadar Soğumadan 1 çay bardağı toz şekeri 1 çay bardağı mayalık bozayı ilave edip iyice karıştırıp havlu veya sofra bezi ile iyice sarıp eski usül mayalıyoruz(ne çok sıcak ne çok soğuk olacak)1824 saate mayalanmış olur ama odanın sıcaklık durumuna göre değişebilir ara ara açıp karıştırıp kontrol ediyoruz Mayalandığını üzerindeki ufak kabarcıklardan ve kokusundan anlarsınız zaten Mayalandıktan sonra kalan 3 çay bardağı toz şekeri damak zevkinize göre katabilirsiniz Bozamız hazır leblebi veya tarçın ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun (NOT:Yazın mutfakta fırında mayalıyorum fakat evim sobalı olduğu için kışın sobalı odada mayalıyorum Yalnız çok yakın olmasın sobaya çok da sıcak olmamalı Yoksa çok çabuk fermente olup ekşir tadı ve kokusu bozulur Bu arada mayalık boza bulamayanlar için yaş maya ile yapanlar var ama ben hiç denemedim bilginiz olsun 3 harfli market var ya olmasın )) ben orda buldum mayalık onu kullandım )
*6 çay bardağı kırık bulgur
*1 çay bardağı dövme
*1 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı mısır unu (isteğe göre şart değil)
*4 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı mayalık boza
Ev Yapımı Boza Tarifi Yapılışı Bulgur dövme pirinç ve mısır ununu tencereye koyup üzerini 34 parmak örtecek kadar su koyup kaynatıyoruz iyice haşlanana kadar suyunu çektikçe kaynar su ilave ediyoruz Piştikten sonra blendırdan geçiriyoruz Ardından tel süzgeçten süzüyoruz tüm posası ayrılana kadar Soğumadan 1 çay bardağı toz şekeri 1 çay bardağı mayalık bozayı ilave edip iyice karıştırıp havlu veya sofra bezi ile iyice sarıp eski usül mayalıyoruz(ne çok sıcak ne çok soğuk olacak)1824 saate mayalanmış olur ama odanın sıcaklık durumuna göre değişebilir ara ara açıp karıştırıp kontrol ediyoruz Mayalandığını üzerindeki ufak kabarcıklardan ve kokusundan anlarsınız zaten Mayalandıktan sonra kalan 3 çay bardağı toz şekeri damak zevkinize göre katabilirsiniz Bozamız hazır leblebi veya tarçın ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun (NOT:Yazın mutfakta fırında mayalıyorum fakat evim sobalı olduğu için kışın sobalı odada mayalıyorum Yalnız çok yakın olmasın sobaya çok da sıcak olmamalı Yoksa çok çabuk fermente olup ekşir tadı ve kokusu bozulur Bu arada mayalık boza bulamayanlar için yaş maya ile yapanlar var ama ben hiç denemedim bilginiz olsun 3 harfli market var ya olmasın )) ben orda buldum mayalık onu kullandım )