iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Burma Baklava (Ayrıntılı Fotoğraflı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*2, 5 su bardağı un
*1 çimdik tuz
*Ceviz
Baklavanın*üzerine dökmek için;
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
Hamuru açmak için;
*1,5 su bardağı un
*2 su bardağı nişasta
Şerbeti için;
*3, 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Ev Yapımı Burma Baklava (Ayrıntılı Fotoğraflı) Tarifi Yapılışı
Merhaba ev baklavası sevenler için harika bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim Kıyır kıyır cevizli ev bakalavamın gelelim yapılışına ;
Öncelikle hamuru için yumurta, sıvı yağ, sütü ve sirkeyi karıştıralım Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu süzgeçten geçirerek ilave edelim 10 dk kadar yoğuralım ve en az yarım saat dinlendirelim Hamurumuz dinlenirken şerbetini hazırlayalım Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım 15 dk kaynatalım limonun suyunu sıkalım 5 dk daha kaynatalım şerbetimiz hazır Hamuru küçük küçük 30 beze yapalım Nişasta ve unu karıştıralım bol bol serperek tabak büyüklüğünde açalım ve iki tanesini üst üste koyalım ince bir şekil alana kadar açalım Daha sonra cevizi serpelim ve oklava yardımı ile fotoğrafda gösterdiğim şekilde büzelim ve tepsiye yerleştirelim İster keserek isterseniz bütün olarak tepsiye dizebilirsiniz Bir taraftan tereyağı ve sıvı yağı eritelim İyice eridikten sonra ( kızgın bir şekilde olsun ) baklavaların üzerine dökelim Sonra 180 derece önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Benim fırınımda 20 dk da pişti fırından fırına değişiklik olabilir Fırından*çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıktıktan hemen sonra ( 5 dk sonra ) şerbetimizi de ılık bir şekilde dökelim Baklavamız servise hazır bir gün öncesinden yaparsanız daha lezzetli olacaktır Afiyet olsun
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*2, 5 su bardağı un
*1 çimdik tuz
*Ceviz
Baklavanın*üzerine dökmek için;
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
Hamuru açmak için;
*1,5 su bardağı un
*2 su bardağı nişasta
Şerbeti için;
*3, 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Ev Yapımı Burma Baklava (Ayrıntılı Fotoğraflı) Tarifi Yapılışı
Merhaba ev baklavası sevenler için harika bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim Kıyır kıyır cevizli ev bakalavamın gelelim yapılışına ;
Öncelikle hamuru için yumurta, sıvı yağ, sütü ve sirkeyi karıştıralım Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu süzgeçten geçirerek ilave edelim 10 dk kadar yoğuralım ve en az yarım saat dinlendirelim Hamurumuz dinlenirken şerbetini hazırlayalım Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım 15 dk kaynatalım limonun suyunu sıkalım 5 dk daha kaynatalım şerbetimiz hazır Hamuru küçük küçük 30 beze yapalım Nişasta ve unu karıştıralım bol bol serperek tabak büyüklüğünde açalım ve iki tanesini üst üste koyalım ince bir şekil alana kadar açalım Daha sonra cevizi serpelim ve oklava yardımı ile fotoğrafda gösterdiğim şekilde büzelim ve tepsiye yerleştirelim İster keserek isterseniz bütün olarak tepsiye dizebilirsiniz Bir taraftan tereyağı ve sıvı yağı eritelim İyice eridikten sonra ( kızgın bir şekilde olsun ) baklavaların üzerine dökelim Sonra 180 derece önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Benim fırınımda 20 dk da pişti fırından fırına değişiklik olabilir Fırından*çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıktıktan hemen sonra ( 5 dk sonra ) şerbetimizi de ılık bir şekilde dökelim Baklavamız servise hazır bir gün öncesinden yaparsanız daha lezzetli olacaktır Afiyet olsun