Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Burma Baklava (Ayrıntılı Fotoğraflı)

Ev Yapımı Burma Baklava (Ayrıntılı Fotoğraflı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Yapımı Burma Baklava (Ayrıntılı Fotoğraflı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*2, 5 su bardağı un
*1 çimdik tuz
*Ceviz

Baklavanın*üzerine dökmek için;


*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ

Hamuru açmak için;


*1,5 su bardağı un
*2 su bardağı nişasta

Şerbeti için;


*3, 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu

Ev Yapımı Burma Baklava (Ayrıntılı Fotoğraflı) Tarifi Yapılışı
Merhaba ev baklavası sevenler için harika bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim Kıyır kıyır cevizli ev bakalavamın gelelim yapılışına ;
Öncelikle hamuru için yumurta, sıvı yağ, sütü ve sirkeyi karıştıralım Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu süzgeçten geçirerek ilave edelim 10 dk kadar yoğuralım ve en az yarım saat dinlendirelim Hamurumuz dinlenirken şerbetini hazırlayalım Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım 15 dk kaynatalım limonun suyunu sıkalım 5 dk daha kaynatalım şerbetimiz hazır Hamuru küçük küçük 30 beze yapalım Nişasta ve unu karıştıralım bol bol serperek tabak büyüklüğünde açalım ve iki tanesini üst üste koyalım ince bir şekil alana kadar açalım Daha sonra cevizi serpelim ve oklava yardımı ile fotoğrafda gösterdiğim şekilde büzelim ve tepsiye yerleştirelim İster keserek isterseniz bütün olarak tepsiye dizebilirsiniz Bir taraftan tereyağı ve sıvı yağı eritelim İyice eridikten sonra ( kızgın bir şekilde olsun ) baklavaların üzerine dökelim Sonra 180 derece önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Benim fırınımda 20 dk da pişti fırından fırına değişiklik olabilir Fırından*çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıktıktan hemen sonra ( 5 dk sonra ) şerbetimizi de ılık bir şekilde dökelim Baklavamız servise hazır bir gün öncesinden yaparsanız daha lezzetli olacaktır Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt