iltasyazilim
FD Üye
Taban için
78 adet kedi dili bisküvi
1 avuç fındık
50 gr tereyağ
4 adet limon
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı mascarpone peyniri
3 çorba kaşığı pudra şekeri
15 adet frambuaz
*Bir küçük tencereye hafif dövülmüş fındıkları atın ve 1 dakika kavurun *Bu sırada bir kasede kedi dili bisküvileri ufalayın *Tencereyi ateşten alın , 50 gram tereyağını ve bisküvileri ekleyin , bu sizin cheesecake’inizin tabanı olacak *Limonlarınızın kabuklarını fileto çıkaracak şekilde soyun ve zarlarından ayıklayın *Küçük bir tencereye zarsız limonları atın ve 5 kaşık şeker ilave edip iyice karıştırın homojen hale gelmesi için el blenderi hale gelmesi için el blenderi ile çekin *İyice çektiğiniz limonları süzgeç ile süzün ve tekrar tencereye alın üzerine bir küçük kapta sulandırdığınız nişastayı ekleyin karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın *Mascarpone peynirine pudra şekerini ekleyin ve iyice havalandırarak karıştırın *Son olarak cam kuplarınızı alın en alta tabanı koyup üstünden bastırın, üst katına limon jölesini 1 kat olarak yayın, üstüne taze frambuazlardan 34 adet ekleyin, en üstüne mascarpone karışımınızı ekleyip,tatlınızın üzerini rende çikolata,frambuaz,nane gibi lezzetler ile süsleyerek servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
78 adet kedi dili bisküvi
1 avuç fındık
50 gr tereyağ
4 adet limon
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı mascarpone peyniri
3 çorba kaşığı pudra şekeri
15 adet frambuaz
*Bir küçük tencereye hafif dövülmüş fındıkları atın ve 1 dakika kavurun *Bu sırada bir kasede kedi dili bisküvileri ufalayın *Tencereyi ateşten alın , 50 gram tereyağını ve bisküvileri ekleyin , bu sizin cheesecake’inizin tabanı olacak *Limonlarınızın kabuklarını fileto çıkaracak şekilde soyun ve zarlarından ayıklayın *Küçük bir tencereye zarsız limonları atın ve 5 kaşık şeker ilave edip iyice karıştırın homojen hale gelmesi için el blenderi hale gelmesi için el blenderi ile çekin *İyice çektiğiniz limonları süzgeç ile süzün ve tekrar tencereye alın üzerine bir küçük kapta sulandırdığınız nişastayı ekleyin karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın *Mascarpone peynirine pudra şekerini ekleyin ve iyice havalandırarak karıştırın *Son olarak cam kuplarınızı alın en alta tabanı koyup üstünden bastırın, üst katına limon jölesini 1 kat olarak yayın, üstüne taze frambuazlardan 34 adet ekleyin, en üstüne mascarpone karışımınızı ekleyip,tatlınızın üzerini rende çikolata,frambuaz,nane gibi lezzetler ile süsleyerek servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI