nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Ev Yapımı Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı sıcak su
*2 yemek yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek yemek kaşığı biber salçası
*2 fincan isot
*2 yemek yemek kaşığı acı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*2 orta yükseklik soğan
*6 diş sarımsak
*4 yemek yemek kaşığı nar ekşisi
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı istikrarsız yağ
*Salçanızın tuzuna göre tuz miktarını kendiniz belirleyiniz
Ev Yapımı Çiğköfte Tarifi Yapılışı
2 su bardağı bulgur sıcak suyla ıslatılır ve üstü kapatılır Soğan ve sarımsak rendenin ince yerinden rendeler ve süt süzgüsünden acı suyu gidene kadar yıkanır ve süzülür İsot bir kaba alınır ve üzeri bir parmak geçecek değin sıcak suya konulur ve bekletilir Yumuşayan bulgurun içine salça soğan isot baharatlar nar ekşisi eklenir ve yoğrulur sonradan tavada yağ kızdırılır çırpılmış yumurtalara kabaracak şekilde pişirilir Soğuduktan daha sonra çiğköfte harcına eklenir ve yoğrulmaya devam edilir Bulgurlar birbirine geçene değin yoğurma işlemi devam eder Servis ederken dileyen marul ve lavaş ile servis edebilir Sağlık olsun
*2 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı sıcak su
*2 yemek yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek yemek kaşığı biber salçası
*2 fincan isot
*2 yemek yemek kaşığı acı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*2 orta yükseklik soğan
*6 diş sarımsak
*4 yemek yemek kaşığı nar ekşisi
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı istikrarsız yağ
*Salçanızın tuzuna göre tuz miktarını kendiniz belirleyiniz
Ev Yapımı Çiğköfte Tarifi Yapılışı
2 su bardağı bulgur sıcak suyla ıslatılır ve üstü kapatılır Soğan ve sarımsak rendenin ince yerinden rendeler ve süt süzgüsünden acı suyu gidene kadar yıkanır ve süzülür İsot bir kaba alınır ve üzeri bir parmak geçecek değin sıcak suya konulur ve bekletilir Yumuşayan bulgurun içine salça soğan isot baharatlar nar ekşisi eklenir ve yoğrulur sonradan tavada yağ kızdırılır çırpılmış yumurtalara kabaracak şekilde pişirilir Soğuduktan daha sonra çiğköfte harcına eklenir ve yoğrulmaya devam edilir Bulgurlar birbirine geçene değin yoğurma işlemi devam eder Servis ederken dileyen marul ve lavaş ile servis edebilir Sağlık olsun