iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı sıcak su
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 fincan isot
*2 yemek kaşığı acı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*2 orta boy soğan
*6 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı nar ekşisi
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Salçanızın tuzuna göre tuz miktarını kendiniz belirleyiniz
Ev Yapımı Çiğköfte Tarifi Yapılışı
2 su bardağı bulgur sıcak suyla ıslatılır ve üstü kapatılır Soğan ve sarımsak rendenin ince yerinden rendeler ve süt süzgüsünden acı suyu gidene kadar yıkanır ve süzülür İsot bir kaba alınır ve üzeri bir parmak geçecek kadar sıcak suya konulur ve bekletilir Yumuşayan bulgurun içine salça soğan isot baharatlar nar ekşisi eklenir ve yoğrulur Daha sonra tavada yağ kızdırılır çırpılmış yumurtalara kabaracak şekilde pişirilir Soğuduktan sonra çiğköfte harcına eklenir ve yoğrulmaya devam edilir Bulgurlar birbirine geçene kadar yoğurma işlemi devam eder Servis ederken dileyen marul ve lavaş ile servis edebilir Afiyet olsun
*2 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı sıcak su
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 fincan isot
*2 yemek kaşığı acı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*2 orta boy soğan
*6 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı nar ekşisi
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Salçanızın tuzuna göre tuz miktarını kendiniz belirleyiniz
Ev Yapımı Çiğköfte Tarifi Yapılışı
2 su bardağı bulgur sıcak suyla ıslatılır ve üstü kapatılır Soğan ve sarımsak rendenin ince yerinden rendeler ve süt süzgüsünden acı suyu gidene kadar yıkanır ve süzülür İsot bir kaba alınır ve üzeri bir parmak geçecek kadar sıcak suya konulur ve bekletilir Yumuşayan bulgurun içine salça soğan isot baharatlar nar ekşisi eklenir ve yoğrulur Daha sonra tavada yağ kızdırılır çırpılmış yumurtalara kabaracak şekilde pişirilir Soğuduktan sonra çiğköfte harcına eklenir ve yoğrulmaya devam edilir Bulgurlar birbirine geçene kadar yoğurma işlemi devam eder Servis ederken dileyen marul ve lavaş ile servis edebilir Afiyet olsun