iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 şu bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Üstü için;
*Susam
*1 çay bardağı pekmez
*1 çay bardağının yarısı kadar su
Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
1
*Sütü, suyu ve yağı derin bir kaba alalım
*Şekeri, mayayı, unu, tuzu, ekleyip yoğuralım
*Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
*45 dakika mayalanmaya bırakalım
*Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım
*Bu bezeleri ortadan ikiye bölüp, iki uzun çubuk yapıp birbirine dolayalım
*İki ucu birleştirip yuvarlak hale getirelim
*Sonra pekmezli harca ve susama batıralım
*Yagladığımız tepsiye dizelim Tüm bezeler bitince önceden 200 derece ısıtılmış fırınımıza koyalım Üstü kızarınca çıkaralım
*Afiyet olsun
Dip not; arkadaşlar ben fırın tepsisini yağladım ama altı yinede yandı pekmez olduğu için yağlı kağıt kullanın sizinkiler yanmasın
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 şu bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Üstü için;
*Susam
*1 çay bardağı pekmez
*1 çay bardağının yarısı kadar su
Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
1
*Sütü, suyu ve yağı derin bir kaba alalım
*Şekeri, mayayı, unu, tuzu, ekleyip yoğuralım
*Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
*45 dakika mayalanmaya bırakalım
*Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım
*Bu bezeleri ortadan ikiye bölüp, iki uzun çubuk yapıp birbirine dolayalım
*İki ucu birleştirip yuvarlak hale getirelim
*Sonra pekmezli harca ve susama batıralım
*Yagladığımız tepsiye dizelim Tüm bezeler bitince önceden 200 derece ısıtılmış fırınımıza koyalım Üstü kızarınca çıkaralım
*Afiyet olsun
Dip not; arkadaşlar ben fırın tepsisini yağladım ama altı yinede yandı pekmez olduğu için yağlı kağıt kullanın sizinkiler yanmasın