iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 şu bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Üstü için;
*Susam
*1 çay bardağı pekmez
*1 çay bardağının yarısı kadar su
Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
1
*Sütü, suyu ve yağı derin bir kaba alalım
*Şekeri, mayayı, unu, tuzu, ekleyip yoğuralım
*Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
*45 dakika mayalanmaya bırakalım
*Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım
*Bu bezeleri ortadan ikiye bölüp, iki uzun çubuk yapıp birbirine dolayalım
*İki ucu birleştirip yuvarlak hale getirelim
*Sonra pekmezli harca ve susama batıralım
*Yagladığımız tepsiye dizelim Tüm bezeler bitince önceden 200 derece ısıtılmış fırınımıza koyalım Üstü kızarınca çıkaralım
*Afiyet olsun
Dip not; arkadaşlar ben fırın tepsisini yağladım ama altı yinede yandı pekmez olduğu için yağlı kağıt kullanın sizinkiler yanmasın
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 şu bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Üstü için;
*Susam
*1 çay bardağı pekmez
*1 çay bardağının yarısı kadar su
Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
1
*Sütü, suyu ve yağı derin bir kaba alalım
*Şekeri, mayayı, unu, tuzu, ekleyip yoğuralım
*Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
*45 dakika mayalanmaya bırakalım
*Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım
*Bu bezeleri ortadan ikiye bölüp, iki uzun çubuk yapıp birbirine dolayalım
*İki ucu birleştirip yuvarlak hale getirelim
*Sonra pekmezli harca ve susama batıralım
*Yagladığımız tepsiye dizelim Tüm bezeler bitince önceden 200 derece ısıtılmış fırınımıza koyalım Üstü kızarınca çıkaralım
*Afiyet olsun
Dip not; arkadaşlar ben fırın tepsisini yağladım ama altı yinede yandı pekmez olduğu için yağlı kağıt kullanın sizinkiler yanmasın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.