nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Konut Yapımı Eişte Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg un
*12 adet yumurta
*15 dere bardağı kaya tuzu
*Su
*Tüplü saç
Konut Yapımı Eişte Tarifi Yapılışı Derince bir kaba un elenerek alınır Yumurtalar kırılır tuzu eklenir Kontrollü olarak su eklenip hamur yoğurulur Un en ince ayrıntısına kadar suyla bütünleştikten sonra kıvamı sert olan bir hamur yoğurulur
Eşit şekilde bezeler alınır Bizde 36 adet beze çıktı Emrindeki bezelerin sayısı büyüklüğüne göre değişir
aldığımız bezeleri fazla eksik un yardımıyla açıyoruz Un eklemesini en öncelikle yaptıktan sonra hamur büyüdükçe eklemeyin ancak erişteleriniz unlu olmasın bezeleri açtırmak biraz sıkıntılı ve yorucu olabilir Bu hamurun biraz sert olmasından kaynaklıdır ama hamur sert olursa pişirme sırasında o kadar hoş olur çünkü parçalanma, erime meydana gelmez
Açıp büyüttüğümüz bezeleri ısınmış olan tüplü saçın üzerine koyup 10 saniye dek bekleyip çeviriyoruz her yerde 10 saniye daha sonra daha çeviriyoruz ve üçüncü de alıyoruz
Bu işlemi yapmazsak eriştelerimiz hamur olur bezeler bitene değin bu işleme devam ediyoruz Pişen hamurları mutfak bezine koyup diğerlerini defalarca gelecek şekilde koyuyoruz ama kurumasın keserken basit olsun
açma işleminin arkasında 3 adet yufkayı defalarca koyup önce ortadan ikiye daha sonra da yarım parmak enliliğin de kesiyoruz daha sonra da kibrit çöpü kalınlığında kesip gölge de kurutup bir kış afiyetle yiyoruz Afiyet olsun
*5 kg un
*12 adet yumurta
*15 dere bardağı kaya tuzu
*Su
*Tüplü saç
Konut Yapımı Eişte Tarifi Yapılışı Derince bir kaba un elenerek alınır Yumurtalar kırılır tuzu eklenir Kontrollü olarak su eklenip hamur yoğurulur Un en ince ayrıntısına kadar suyla bütünleştikten sonra kıvamı sert olan bir hamur yoğurulur
Eşit şekilde bezeler alınır Bizde 36 adet beze çıktı Emrindeki bezelerin sayısı büyüklüğüne göre değişir
aldığımız bezeleri fazla eksik un yardımıyla açıyoruz Un eklemesini en öncelikle yaptıktan sonra hamur büyüdükçe eklemeyin ancak erişteleriniz unlu olmasın bezeleri açtırmak biraz sıkıntılı ve yorucu olabilir Bu hamurun biraz sert olmasından kaynaklıdır ama hamur sert olursa pişirme sırasında o kadar hoş olur çünkü parçalanma, erime meydana gelmez
Açıp büyüttüğümüz bezeleri ısınmış olan tüplü saçın üzerine koyup 10 saniye dek bekleyip çeviriyoruz her yerde 10 saniye daha sonra daha çeviriyoruz ve üçüncü de alıyoruz
Bu işlemi yapmazsak eriştelerimiz hamur olur bezeler bitene değin bu işleme devam ediyoruz Pişen hamurları mutfak bezine koyup diğerlerini defalarca gelecek şekilde koyuyoruz ama kurumasın keserken basit olsun
açma işleminin arkasında 3 adet yufkayı defalarca koyup önce ortadan ikiye daha sonra da yarım parmak enliliğin de kesiyoruz daha sonra da kibrit çöpü kalınlığında kesip gölge de kurutup bir kış afiyetle yiyoruz Afiyet olsun