iltasyazilim
FD Üye
Evde nasıl ekmek yapılır
Konut Yapımı Ekmek
Evde ekmek yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler:
3 su bardağı un
1 + dörtte bir su bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı toz instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Unu eledikten sonradan geniş bir barbar koyun Unun üstüne maya ve tuzu serpin kademeli olarak suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla ayrıntılarıyla karıştırın ve kaşığa yapışan lakin çok sulu olmayan bir karışım elde edin
Kabı streçleyerek mutfak tezgahında 1220 saat bekletin Ertesi gün ekmek tahtanızı unlayarak hamuru akıcı bir daire haline getirin Unlanmış bir mutfak bezine sararak yüksek ve dar bir kasede 1 veya 2 saat bekletin Pişirmenize yarım saat kala fırına girebilen bir tencerenizi 235 C fırında kapağı kapalı olarak bekletin Tencerenin fırına girebilen, plastik kenarları olmayan bir tencere olmasına uyarı edin Tencere ısınınca fırından çıkartın Hamurunuzun akıcı kısmı alta gelecek şekilde tencereye alın Kapağı kapalı olarak 235 C fırında yarım saat, ardındaki kapağı açık olarak 15 ya da 20 dakika pişirin Iyice soğuduktan sonradan ekmeği belirli
Sağlık Durumu olsun *
Konut Yapımı Ekmek
Evde ekmek yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler:
3 su bardağı un
1 + dörtte bir su bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı toz instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Unu eledikten sonradan geniş bir barbar koyun Unun üstüne maya ve tuzu serpin kademeli olarak suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla ayrıntılarıyla karıştırın ve kaşığa yapışan lakin çok sulu olmayan bir karışım elde edin
Kabı streçleyerek mutfak tezgahında 1220 saat bekletin Ertesi gün ekmek tahtanızı unlayarak hamuru akıcı bir daire haline getirin Unlanmış bir mutfak bezine sararak yüksek ve dar bir kasede 1 veya 2 saat bekletin Pişirmenize yarım saat kala fırına girebilen bir tencerenizi 235 C fırında kapağı kapalı olarak bekletin Tencerenin fırına girebilen, plastik kenarları olmayan bir tencere olmasına uyarı edin Tencere ısınınca fırından çıkartın Hamurunuzun akıcı kısmı alta gelecek şekilde tencereye alın Kapağı kapalı olarak 235 C fırında yarım saat, ardındaki kapağı açık olarak 15 ya da 20 dakika pişirin Iyice soğuduktan sonradan ekmeği belirli
Sağlık Durumu olsun *