iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Fettucini için
200 gram un 2 adet yumurta 10 gram tuz Beurre Blanc sos için
100 gram krema 100 gram tereyağı taze kıyılmış baharatlar
NASIL YAPILIR?
Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırarak makarna hamurunu yapıyoruz Hamurumuzu dolapta 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz Dinlenmiş hamuru makina yardımıyla orta kalınlığa kadar açıyoruz ve şerit şeklinde kesiyoruz Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ve tereyağını yavaşça karıştırarak birleştiriyoruz Sos katılaşmaya başladığında ocaktan çekiyoruz ve kaynayan suya fettucinilerimizi bırakıyoruz Bıraktıktan 3 dakika sonra suyunu süzüp hazırlamış olduğumuz sosun içine aktarıyoruz Son olarak tabağa alıp taze baharatları üzerine serpiyoruz
Fettucini için
200 gram un 2 adet yumurta 10 gram tuz Beurre Blanc sos için
100 gram krema 100 gram tereyağı taze kıyılmış baharatlar
NASIL YAPILIR?
Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırarak makarna hamurunu yapıyoruz Hamurumuzu dolapta 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz Dinlenmiş hamuru makina yardımıyla orta kalınlığa kadar açıyoruz ve şerit şeklinde kesiyoruz Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ve tereyağını yavaşça karıştırarak birleştiriyoruz Sos katılaşmaya başladığında ocaktan çekiyoruz ve kaynayan suya fettucinilerimizi bırakıyoruz Bıraktıktan 3 dakika sonra suyunu süzüp hazırlamış olduğumuz sosun içine aktarıyoruz Son olarak tabağa alıp taze baharatları üzerine serpiyoruz