Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev yapımı fındık ezmesi nasıl yapılır?

Ev yapımı fındık ezmesi nasıl yapılır?
0
139

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
ev_yapimi_findik_ezmesi_nasil_yapilir_1573031069_649.png

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan çikolataya adeta rakip olan enfes bir ezme tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Münhasıran marketlerde pahalı fiyatlara satılan fındık ezmesi, sıcak ekmeğe sürüldüğünde damakları şölene çeviriyor. Kıvamıyla göz dolduran fındık ezmesinin hane imalatı tanımını denemek velev misiniz? Hem evlatlarınıza sağlıklı bir atıştırmalık hem de tatlı buhranlarını sağlıklı bir biçimde geçiştirmenin en ülkü yoludur. Gelin birlikte fındık ezmesinin tanımını hazırlayalım...

Fındık, devletimizin bilhassa Karadeniz başta olmak üzere öteki ortamlarında de yetişebilen bir bitkisidir. Bu yüzden Türkiye coğrafi konumu sayesinde fındık yetiştiriciliğinde başkan devlet konumundadır. Küçük boyutu olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından günde bir avuç tüketimi önerilen kanserden cilt hoşluğuna kadar çeşitli yararları bulunuyor. Yüksek besin bedeline sahip olan fındığın; E, K, C vitaminleri, demir, selenyum, bakır, çinko, magnezyum mineralleri folik asit, protein ve lif bakımından nispeten varlıklı bir içeriği vardır. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin ve diyet yapan kimselerin kesinlikle tüketmesi gereken fındık birçok tarife de lezzet katıyor. Kurabiyesinden tatlısına kadar farklı meydanlarda kullanılan fındık, ezme olarak da kahvaltı sofralarına geliyor. Fındık ezmesi hem tat olarak hem de kıvam olarak evlatların çok seveceği bir tanımdır. İçinde hiçbir ek unsuru bulunmayan hanenizde kolaylıkla yapabileceğiniz fıstık ezmesini denemek isterseniz bu tanımı uygulayabilirsiniz. 

zRzMX_1573032067_2512.jpg

FINDIK EZMESİ TANIMI:

MATERYALLER

200 gram çiğ yahut kavrulmuş fındık 
5 yemek kaşığı şeker
Bir su bardağı likit yağ 

id0Uv_1573032082_165.jpg

YAPILIŞI

Fındıklar 180 aşama ısıtılmış fırında 10 dakika kadar kavurun. 

Fırından çıkarılan fındıklar mutfak robotunda çekilir. 

Fındıkların içine 5 yemek kaşığı şeker konulur. 

iZVDr_1573032095_0868.jpg

İçine likit yağ da eklenerek uygunca karıştırılır. 

Bu aşamada 2 yemek kaşığı kakao eklenir. 

Kakaonun eklenmesinin akabinde tekrar robottan geçirilir ve kavanoza konulur. 

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt