Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Ve Eti

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Ve Eti
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Ve Eti Tarifi İçin Malzemeler

*600 gr un (3 tam dolu, 1 tane iki parmak eksik dolu büyük çay bardağı)
*120 gr tereyağı (margarin)
*2 çay kaşığı tuz
*220 ml ılık süt*(1 büyük çay bardağı)
*150 ml ılık su(1 büyük çay bardağından iki parmak az)
*1 çay kaşığı şeker
*Yarım yaş maya

Üzerine;


*İster 1 yumurta +2 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı süt
*Veya sadece su yada süt sürebilir
*Susam

Hamburger için:


*500 gr dana kıyma
*Tuz ve karabiber
*Varsa domates tozu, kimyon

Üstüne:


*Soğan, marul, domates, peynir, kornişon turşu vs

Sos için:


*Ketçap
*Mayonez
*Hardal

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Ve Eti Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak hamburger ekmeğimizi hazırlayalım Maya, şeker, ılık su ve süte eritilir
*Diğer malzemeler de eklenir ve en az 6 dakika yoğurulur (lütfen bundan az yoğurmayın, ne kadar çok yoğurulursa o kadar güzel hamur elde ederiz )
*Çok hafif yaş oluyor, biraz unlayın ve yuvarlak bir top haline getirelim (çok az un kullanın sadece ele yapışmasın)
*Üstü kapalı sıcak bir yerde 1015 dakika bekletelim
*Hafif kabarmış hamura leğende gazını alıp masada 10 bezeye bölelim (Daha büyük ekmek istiyorsanız 7 bezeye bölün )
*Bezelerinizin alt tarafı masa üstünde kalmak şartıyla avucunuzun içinde yuvarlayın ve aralıklı tepsiye dizin ve 5 dakika bekletin
*Sonra bezelerin üstüne hafifçe basın (biraz da geniş oluyor) Üstü kapalı 2530 dakika mayalanmaya bırakın
**Bu süreçten sonra yumurta, su ve süt karışımını fırçayla sürün
*Susam serpin ve önceden ısınmış fırında 200 derecede alt üst 1720 dakika pişirin
*Hamburger ekmeğimiz hazır fırından alarak telin üstünde üstü kapalı soğumaya bırakın
*Hamburger köftesi için kıymaya tuz, karabiber, kimyon ve domates tozu ilave edilir ve *iyice yoğrulur
*Hafif unlanmış bir yerde kıyma elle düzleştirilir ve bir bardakla yuvarlak çıkartılır
*Buzluğa sığacak bir tabağa dizilir
*Üstüne yağlı kart serilir ve bir sıra daha yapılır
*Buzlukta yarım saat, bir saat bekletilir ve ister tost makinasının arasında veya teflon tavada iki taraflı kızartılır
*Hamburger köftelerimiz de hazır
*Hamburgerimizde kullanacağımız sos için mayonez, ketçap ve hardal bir kasede iyice karıştırılır
*Ekmeklerin arasına damak zevkinize göre malzeme koyun ve afiyetle yiyin
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt