iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için:
*600 gr yağlı kiyma
*2 adet kuru soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz
*1 su bardağından 1 parmak az ekmek kurusu blendırla çekilmiş
Hamburger yapımı için:
*Ketcap
*Mayanez
*2 dal marul
*1 büyük boy kuru soğan
*1 büyük boy domates
*3 adet kornişon turşu
*4 adet büyük boy hamburger ekmeği
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Yapılışı Etimizin içine baharatı, tuzu ekleyip yoğuruyoruz Arkasından soğanları rendeleyip içine ekliyoruz Ekmek kurusunu da ekleyip güzelce yoğurup güzelce köftelerimize şekil veriyoruz Ben normalde bir gün önceden yapıp aşağı dolaba koyuyorum ve dinlendiriyorum Sonra içine koyacağımız malzemeleri güzelce ince ince doğruyoruz Ekmeğimizi ikiye bölüp bir kapağına mayonez bir kapağına ketçap döküyoruz Köftelerimizi bir yandan kızartıyoruz Kızarınca sırayla iç malzemelerden koyarak hamburgerimizi yapıyoruz Ben soğuk sevmediğim için mikrodalga fırının en yüksek ısı ayarında 2 dk tuttum Evet hamburgerimiz hazır Afiyet olsun
*600 gr yağlı kiyma
*2 adet kuru soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz
*1 su bardağından 1 parmak az ekmek kurusu blendırla çekilmiş
Hamburger yapımı için:
*Ketcap
*Mayanez
*2 dal marul
*1 büyük boy kuru soğan
*1 büyük boy domates
*3 adet kornişon turşu
*4 adet büyük boy hamburger ekmeği
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Yapılışı Etimizin içine baharatı, tuzu ekleyip yoğuruyoruz Arkasından soğanları rendeleyip içine ekliyoruz Ekmek kurusunu da ekleyip güzelce yoğurup güzelce köftelerimize şekil veriyoruz Ben normalde bir gün önceden yapıp aşağı dolaba koyuyorum ve dinlendiriyorum Sonra içine koyacağımız malzemeleri güzelce ince ince doğruyoruz Ekmeğimizi ikiye bölüp bir kapağına mayonez bir kapağına ketçap döküyoruz Köftelerimizi bir yandan kızartıyoruz Kızarınca sırayla iç malzemelerden koyarak hamburgerimizi yapıyoruz Ben soğuk sevmediğim için mikrodalga fırının en yüksek ısı ayarında 2 dk tuttum Evet hamburgerimiz hazır Afiyet olsun