iltasyazilim
FD Üye
400 g dana tranç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
200 ml domates püresi
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Servis için
Tırnaklı pide
2 yemek kaşığı tereyağ
4 sivri biber
2 domates
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
Ev yapımı iskender hazırlanışı
Dana bonfile etini streç filme sarıp dondurucuya alın Yaklas?ık 11,5 saat buzlukta bekletin Bıçakla ince dilimler kesebileceg?iniz sertlig?e geldig?inde eti buzluktan çıkarın Keskin bir bıçak yardımıyla ince yaprak s?eklinde dilimler kesin Yapıs?maz yüzeyli bir tencereye etleri alın ve suyunu salıp tekrar çekene kadar karıs?tırmadan kapag?ı kapalı olarak pis?irin Zeytinyag?ı ve tereyağını ilave edip kızartın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın
Sosu için zeytinyag?ı ve tereyağını bir sos tenceresine alıp ısıtın Domates püresi ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın Kaynamaya bas?ladıg?ında tuzunu ilave edip karıs?tırın ve ocaktan alın
Yapıs?maz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin Pideleri küp dog?rayıp tavaya ekleyin ve hafif pembeles?ene kadar kızartın
Ayçiçek yag?ını bir tavada ısıtın Biberleri ve dörde böldüg?ünüz domatesleri yag?da kızartıp hazırlayın
Servis tabag?ına önce hafif kızarttıg?ınız pideleri yayın Üzerine domates sosu gezdirin ve kızarttıg?ınız etleri yerles?tirin Tereyağını eritip etlerin üzerine gezdirin Yanında yog?urt, kızarttıg?ınız domates ve biberleri yerles?tirip sıcak servis yapın
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
200 ml domates püresi
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Servis için
Tırnaklı pide
2 yemek kaşığı tereyağ
4 sivri biber
2 domates
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
Ev yapımı iskender hazırlanışı
Dana bonfile etini streç filme sarıp dondurucuya alın Yaklas?ık 11,5 saat buzlukta bekletin Bıçakla ince dilimler kesebileceg?iniz sertlig?e geldig?inde eti buzluktan çıkarın Keskin bir bıçak yardımıyla ince yaprak s?eklinde dilimler kesin Yapıs?maz yüzeyli bir tencereye etleri alın ve suyunu salıp tekrar çekene kadar karıs?tırmadan kapag?ı kapalı olarak pis?irin Zeytinyag?ı ve tereyağını ilave edip kızartın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın
Sosu için zeytinyag?ı ve tereyağını bir sos tenceresine alıp ısıtın Domates püresi ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın Kaynamaya bas?ladıg?ında tuzunu ilave edip karıs?tırın ve ocaktan alın
Yapıs?maz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin Pideleri küp dog?rayıp tavaya ekleyin ve hafif pembeles?ene kadar kızartın
Ayçiçek yag?ını bir tavada ısıtın Biberleri ve dörde böldüg?ünüz domatesleri yag?da kızartıp hazırlayın
Servis tabag?ına önce hafif kızarttıg?ınız pideleri yayın Üzerine domates sosu gezdirin ve kızarttıg?ınız etleri yerles?tirin Tereyağını eritip etlerin üzerine gezdirin Yanında yog?urt, kızarttıg?ınız domates ve biberleri yerles?tirip sıcak servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.