iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Karamel Sos Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı toz şeker (isteğe göre esmer şeker de kullanılabilir)
*90 gr tereyağ
*Yarım paket sıvı krema (100 ml )
Ev Yapımı Karamel Sos Tarifi Yapılışı Orta ateşteki derin bir tencerenin içinde şekeri eritin Şeker erimeye başladığı ilk anlarda kristalize bir görüntü oluşacaktır Bu aşamada korkmanıza gerek yok, sonra hepsi kendiliğinden çözülecektir Şeker eriyip koyu kahve tonunda bir renk aldığında (dikkat: bu aşamada şeker yanabilir eğer yanık kokusu gelirse tencereyi ocaktan alıp bir müddet bekleyin) ve içerisinde artık kristaller kalmadığında tereyağını ekleyin Bu aşamada biraz kabarma olacaktır ocağa fazla yakın olmamaya özen gösterin Tereyağı tamamen eriyip şeker köpürmeye devam ederken azar azar krema eklenirken bir yandan da karıştırılır Yine köpürme ve taşıyor gibi olma durumu söz konusu panik yapmaya gerek yok her şey sönüp normale dönecek İstenilen yoğunluk ve kıvam elde edildikten sonra ocaktan alınır Oda sıcaklığında soğuduktan sonra kavanozları koyup 23 hafta kadar buzdolabında muhafaza edilebilir veya hemen tatlılarınızda kullanabilirsiniz Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*1 su bardağı toz şeker (isteğe göre esmer şeker de kullanılabilir)
*90 gr tereyağ
*Yarım paket sıvı krema (100 ml )
Ev Yapımı Karamel Sos Tarifi Yapılışı Orta ateşteki derin bir tencerenin içinde şekeri eritin Şeker erimeye başladığı ilk anlarda kristalize bir görüntü oluşacaktır Bu aşamada korkmanıza gerek yok, sonra hepsi kendiliğinden çözülecektir Şeker eriyip koyu kahve tonunda bir renk aldığında (dikkat: bu aşamada şeker yanabilir eğer yanık kokusu gelirse tencereyi ocaktan alıp bir müddet bekleyin) ve içerisinde artık kristaller kalmadığında tereyağını ekleyin Bu aşamada biraz kabarma olacaktır ocağa fazla yakın olmamaya özen gösterin Tereyağı tamamen eriyip şeker köpürmeye devam ederken azar azar krema eklenirken bir yandan da karıştırılır Yine köpürme ve taşıyor gibi olma durumu söz konusu panik yapmaya gerek yok her şey sönüp normale dönecek İstenilen yoğunluk ve kıvam elde edildikten sonra ocaktan alınır Oda sıcaklığında soğuduktan sonra kavanozları koyup 23 hafta kadar buzdolabında muhafaza edilebilir veya hemen tatlılarınızda kullanabilirsiniz Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.