Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Kemalpaşa (Şerbeti Kaynatmadan)

Ev Yapımı Kemalpaşa (Şerbeti Kaynatmadan)
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Yapımı Kemalpaşa (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi İçin Malzemeler

*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 5 su bardağı irmik
*1 5 su bardağı un
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu

Şerbet için:


*2 5 su bardağı su
*2 5 su bardağı şeker
*34 damla limon suyu

Ev Yapımı Kemalpaşa (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi Yapılışı Çabucak fırına atılan, şerbeti kaynamayan sıfır risk bir tarif
Önce hamur için un ve irmik hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla çırpalım İrmiği ekleyip tekrar çırpalım Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım Elden kurtulacak ama oldukça yumuşak bir hamur olacak Ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlayalım Az yağlı tepsiye dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirelim Tatlı pişerken şerbeti için içme suyu ve şekeri çırpalım Şeker eriyince limonu ekleyip karıştıralım Fırından çıkar çıkmaz tatlının üzerine şerbetini döküp dinlenmeye bırakalım Ben şerbeti çekerken 10 dakika sonra üstünü altına getirip 10 dakika da böyle bekletip sonra tekrar alt üst ediyorum ki altı üstü eşit oranda şerbet çeksin Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt