iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Kemalpaşa (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 5 su bardağı irmik
*1 5 su bardağı un
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
*2 5 su bardağı su
*2 5 su bardağı şeker
*34 damla limon suyu
Ev Yapımı Kemalpaşa (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi Yapılışı Çabucak fırına atılan, şerbeti kaynamayan sıfır risk bir tarif
Önce hamur için un ve irmik hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla çırpalım İrmiği ekleyip tekrar çırpalım Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım Elden kurtulacak ama oldukça yumuşak bir hamur olacak Ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlayalım Az yağlı tepsiye dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirelim Tatlı pişerken şerbeti için içme suyu ve şekeri çırpalım Şeker eriyince limonu ekleyip karıştıralım Fırından çıkar çıkmaz tatlının üzerine şerbetini döküp dinlenmeye bırakalım Ben şerbeti çekerken 10 dakika sonra üstünü altına getirip 10 dakika da böyle bekletip sonra tekrar alt üst ediyorum ki altı üstü eşit oranda şerbet çeksin Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 5 su bardağı irmik
*1 5 su bardağı un
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
*2 5 su bardağı su
*2 5 su bardağı şeker
*34 damla limon suyu
Ev Yapımı Kemalpaşa (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi Yapılışı Çabucak fırına atılan, şerbeti kaynamayan sıfır risk bir tarif
Önce hamur için un ve irmik hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla çırpalım İrmiği ekleyip tekrar çırpalım Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım Elden kurtulacak ama oldukça yumuşak bir hamur olacak Ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlayalım Az yağlı tepsiye dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirelim Tatlı pişerken şerbeti için içme suyu ve şekeri çırpalım Şeker eriyince limonu ekleyip karıştıralım Fırından çıkar çıkmaz tatlının üzerine şerbetini döküp dinlenmeye bırakalım Ben şerbeti çekerken 10 dakika sonra üstünü altına getirip 10 dakika da böyle bekletip sonra tekrar alt üst ediyorum ki altı üstü eşit oranda şerbet çeksin Afiyet olsun