Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı! En kolay kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü kemalpaşa

Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı! En kolay kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü kemalpaşa
0
64

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ev_yapimi_kemalpasa_tatlisi_en_kolay_kemalpasa_tatlisi_yapimi_1617788728_014.jpg

Şerbetli tatlı sevenler için mesken imali Kemalpaşa tatlısının tanımını araştırdık. Lezzeti ile birçok yemek sonrasında tercih edilen Kemalpaşa Tatlısı, üretiminin kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Bilhassa Ramazan aylarında kesinlikle sofralarda yerini alan kemalpaşa tatlısını bugünlerde siz de konutunuzda pişirmek isterseniz kesinlikle hazırladığımızı tanımı deneyebilirsiniz.

Ağızda dağılan tadı ve nefis şerbetiyle damaklarda iz bırakan Kemalpaşa tatlısı, ismini Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden alıyor. Asıl ismi ‘Mustafa Kemal Paşa Peynir Tatlısı’dır ancak halk ortasında Kemalpaşa tatlısı olarak anılmaktadır. Peynir çabuk bozulabilen bir süt eseri olduğundan memleketinden uzaklaştıkça peynir ölçüsü en az düzeye çekilmiş ve hamurunun ise kurutularak paketlerde satılmasına neden olmuştur. Bulunduğu yörenin ismi ile anılan tatlının üretimi hayli kolaydır. 2 bardak un 2 adet yumurta 5 yemek kaşığı margarin, şekerli vanilin, yarım çay kaşığı kabartma tozunun karıştırılarak hamurun elde edilmesi ile tatlının yarısı hazırlanmış sayılabilir. Kalabalık davetlerin kurtarıcısı olacak bu tanımı meskende kolay kolay hazırlayabilirsiniz.
  • Tatlının içerisine beyaz peynir yerine, mozarella yahut süzme peynir de kullanılabilir.
     
  • Hamurun kıvamı yumuşak olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz.
     
  • Kıvamını tutturabilmek için, hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
     
  • Hamurları pişirmeye başladığınızda tencerenin kapağını açmayın. 10 dakika sonunda tatlının pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
     
  • Pişen tatlıları tencereden öteki bir kaba dökün ve buzdolabında bekletin. Tatlıları alırken kaşık yahut çatal kullanmayın. Aksi halde hamurlar dağılmaya başlayacaktır.
     


KEMALPAŞA TATLISI TANIMI:

MATERYALLER

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu



YAPILIŞI

Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbetinden başlayın.

Daha sonra derin bir kabın içerisine yumurtayı, sıvı yağı ve yoğurdu koyarak güzelce çırpın. Akabinde irmik, vanilya ve kabartma tozunu ek edin.



Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Pişen hamurların üzerine soğuk şerbeti ek ederek lezzetli tatlıyı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
982,553Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt