iltasyazilim
FD Üye
Konut Yapımı Ketçap
Ev Yapımı Ketçap Tarifi Resimli
Malzemeler
1 kilo yumurta domates (erik ya da roma olarak da bilinir)
1 orta zirve kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet tane karanfil
5 adet tane karabiber
Yarım çubuk tarçın
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker, daha eksik ya da fazla olabilir
Hazırlanışı
Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayınDomatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları oldukça büyük bir tencereye alın Orta hararetli alev üstünde 11½ saat değin veya soğanlar ayrıntılarıyla yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve pak bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ek edip bitmiş pisirmeye başlayın Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 5060 dakika daha kıvam alıncaya dek pişirin
Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, zıt çevirin Soğuyuncaya dek bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları düz çevirin Buzdolabında 46 haftaya değin saklayabilirsiniz
Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve en ince ayrıntısına kadar pişirin (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ek etmeye gerek yoktur Tencerenin markasına göre pişme süresi 2025 dakika olarak ayarlanabilir Soğumaya bırakın *
Ev Yapımı Ketçap Tarifi Resimli
Malzemeler
1 kilo yumurta domates (erik ya da roma olarak da bilinir)
1 orta zirve kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet tane karanfil
5 adet tane karabiber
Yarım çubuk tarçın
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker, daha eksik ya da fazla olabilir
Hazırlanışı
Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayınDomatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları oldukça büyük bir tencereye alın Orta hararetli alev üstünde 11½ saat değin veya soğanlar ayrıntılarıyla yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve pak bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ek edip bitmiş pisirmeye başlayın Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 5060 dakika daha kıvam alıncaya dek pişirin
Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, zıt çevirin Soğuyuncaya dek bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları düz çevirin Buzdolabında 46 haftaya değin saklayabilirsiniz
Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve en ince ayrıntısına kadar pişirin (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ek etmeye gerek yoktur Tencerenin markasına göre pişme süresi 2025 dakika olarak ayarlanabilir Soğumaya bırakın *