Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Ketçap Tarifi

Ev Yapımı Ketçap Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Konut Yapımı Ketçap


Ev Yapımı Ketçap Tarifi Resimli

Malzemeler

1 kilo yumurta domates (erik ya da roma olarak da bilinir)

1 orta zirve kuru soğan

2 diş sarımsak

5 adet tane karanfil

5 adet tane karabiber

Yarım çubuk tarçın

2 defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker, daha eksik ya da fazla olabilir



Hazırlanışı

Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayınDomatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları oldukça büyük bir tencereye alın Orta hararetli alev üstünde 11½ saat değin veya soğanlar ayrıntılarıyla yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve pak bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ek edip bitmiş pisirmeye başlayın Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 5060 dakika daha kıvam alıncaya dek pişirin

Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, zıt çevirin Soğuyuncaya dek bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları düz çevirin Buzdolabında 46 haftaya değin saklayabilirsiniz
Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve en ince ayrıntısına kadar pişirin (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ek etmeye gerek yoktur Tencerenin markasına göre pişme süresi 2025 dakika olarak ayarlanabilir Soğumaya bırakın *
 
858,496Konular
982,148Mesajlar
30,092Kullanıcılar
isacan6791Son üye
Üst Alt