
Mesken İmali Kuru Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Yarım çay bardağı süt
- Aldığı kadar un
- 750 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Ceviz ( fındık fıstıkta olabilir isteğe bağlı )
- Yarım kilo nişasta
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Mesken İmali Kuru Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kaba un hariç bütün materyalleri koyalım karıştıralım. Unu azar azar ek edip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
- 40 beze alalım, tepsi boyutumuza nazaran. Nişastaya bulayalım tek tek açalım.
- 5 kat tepsiye dizelim, ceviz serpelim.
- 2 yemek kaşığı tereyağ sıvı yağ karışımını gezdirelim.
- 40 kat olana kadar birebir süreci devam edelim.
- Baklava dilimi formunda keselim, üstüne erittiğimiz tereyağını gezdirelim heryeri ıslansın tereyağıyla.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece kızartalım.
- Şerbeti kaynatalım ılık olması lazım.
- Baklava ılık şerbet ılık üstüne dökelim. Afiyet olsunn.