Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yapımı Kuru Baklava

Ev Yapımı Kuru Baklava
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ev-yapimi-kuru-baklava.jpg

Mesken İmali Kuru Baklava Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı süt
  • Aldığı kadar un
Ortası için;
  • 750 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Ceviz ( fındık fıstıkta olabilir isteğe bağlı )
Bezeleri açmak için;
  • Yarım kilo nişasta
Şerbeti için;
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su

Mesken İmali Kuru Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Uygun bir kaba un hariç bütün materyalleri koyalım karıştıralım. Unu azar azar ek edip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
  2. 40 beze alalım, tepsi boyutumuza nazaran. Nişastaya bulayalım tek tek açalım.
  3. 5 kat tepsiye dizelim, ceviz serpelim.
  4. 2 yemek kaşığı tereyağ sıvı yağ karışımını gezdirelim.
  5. 40 kat olana kadar birebir süreci devam edelim.
  6. Baklava dilimi formunda keselim, üstüne erittiğimiz tereyağını gezdirelim heryeri ıslansın tereyağıyla.
  7. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece kızartalım.
  8. Şerbeti kaynatalım ılık olması lazım.
  9. Baklava ılık şerbet ılık üstüne dökelim. Afiyet olsunn.
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt