iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Lahmacun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*yarım paket yaş maya
*tuz
*su
Üzeri için
*400 gr kıyma
*2 dondurulmuş domates
*2 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*2 soğan
*1 tutam maydanoz
*kaşar peyniri
*tuz
*karabiber
*zeytinyağı
Ev Yapımı Lahmacun Yapımı Tarifi Yapılışı Unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu serpiyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz ve*ortaya yaş mayayı koyuyoruz
Mayanın üzerine ılık su döküyoruz
Mayayı elimizle eritiyoruz Ortadan başlayıp kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Soğanları çok küçük şekilde doğruyoruz
Domatesleri de soyuyoruz ve küçük küp olarak doğruyoruz Salçaları ilave ediyoruz Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz*Tuzunu ve karabiberini atıyoruz*Zeytinyağını ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz*İç harcımız biraz cıvık olmalı Hamurdan bezeler koparıyoruz ve merdaneyle*istediğimiz boyutta hamurlar açıyoruz*İç harcı üzerlerine paylaştırıp elimizle yayıyoruz*Yağlanmış fırın tepsilerine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz*Pişmesine yakın üzerlerine kaşar rendesi koyuyoruz
Tekrar fırına verip kaşar eriyene kadar tutuyoruz
*4 su bardağı un
*yarım paket yaş maya
*tuz
*su
Üzeri için
*400 gr kıyma
*2 dondurulmuş domates
*2 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*2 soğan
*1 tutam maydanoz
*kaşar peyniri
*tuz
*karabiber
*zeytinyağı
Ev Yapımı Lahmacun Yapımı Tarifi Yapılışı Unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu serpiyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz ve*ortaya yaş mayayı koyuyoruz
Mayanın üzerine ılık su döküyoruz
Mayayı elimizle eritiyoruz Ortadan başlayıp kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Soğanları çok küçük şekilde doğruyoruz
Domatesleri de soyuyoruz ve küçük küp olarak doğruyoruz Salçaları ilave ediyoruz Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz*Tuzunu ve karabiberini atıyoruz*Zeytinyağını ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz*İç harcımız biraz cıvık olmalı Hamurdan bezeler koparıyoruz ve merdaneyle*istediğimiz boyutta hamurlar açıyoruz*İç harcı üzerlerine paylaştırıp elimizle yayıyoruz*Yağlanmış fırın tepsilerine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz*Pişmesine yakın üzerlerine kaşar rendesi koyuyoruz
Tekrar fırına verip kaşar eriyene kadar tutuyoruz