iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;
*1 5 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 kilo un
İç Harcı İçin;
*500 gram yağlı kıyma
*2 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı biber
*1 adet yeşil biber
*3 diş sarımsak
*1 5 yemek kaşığı salça (Biber domates karışık)
*2 adet domates
*Yarım demet maydanoz
*1 fincan sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı sumak
*Yarım tatlı kaşığı isot
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yarım demet maydanoz
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı
1
*Dışarıda yediğiniz lahmacunları aratmayan mis gibi ev yapımı lahmacun tarifi hepinize Afiyet Olsun ?
*İlk olarak hamuru için un hariç bütün malzemeleri atarak karıştırıyoruz
*Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edince 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*Bu sırada iç malzememizi hazırlıyoruz ;soğan ,biber, maydanozu küçük küçük doğrayarak kıymaya ekliyoruz
*Ayrı bir kapta domatesi rendeleyerek salçayı içine ekleyip bir güzel karıştırıyoruz, bunu da kıymamızın içine katıyoruz, daha sonra diğer malzemeleri de katarak yoğuruyoruz
*Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırarak önünü arkasını unlayıp açıyoruz
*İç malzemesini yayarak 200 derece fırında 78 dakika pişiriyoruz ?
*1 5 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 kilo un
İç Harcı İçin;
*500 gram yağlı kıyma
*2 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı biber
*1 adet yeşil biber
*3 diş sarımsak
*1 5 yemek kaşığı salça (Biber domates karışık)
*2 adet domates
*Yarım demet maydanoz
*1 fincan sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı sumak
*Yarım tatlı kaşığı isot
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yarım demet maydanoz
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı
1
*Dışarıda yediğiniz lahmacunları aratmayan mis gibi ev yapımı lahmacun tarifi hepinize Afiyet Olsun ?
*İlk olarak hamuru için un hariç bütün malzemeleri atarak karıştırıyoruz
*Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edince 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*Bu sırada iç malzememizi hazırlıyoruz ;soğan ,biber, maydanozu küçük küçük doğrayarak kıymaya ekliyoruz
*Ayrı bir kapta domatesi rendeleyerek salçayı içine ekleyip bir güzel karıştırıyoruz, bunu da kıymamızın içine katıyoruz, daha sonra diğer malzemeleri de katarak yoğuruyoruz
*Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırarak önünü arkasını unlayıp açıyoruz
*İç malzemesini yayarak 200 derece fırında 78 dakika pişiriyoruz ?