iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Limonata (Acılık Yok) Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane portakal
*1 tane limon
*2 su bardağı şeker
*3 litre su
*Çay kaşığının ucuyla ince limon tuzu (isteğe göre koyulmayadabilir)
*Temiz bir tülbent yada tel süzek
Ev Yapımı Limonata (Acılık Yok) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün sizlere enfes bir limonata tarifim var hele yazın sıcaklarda buz gibi çok iyi gider bazı limonatalar da acılık olur ama emin olun bunda yok çocuklarınız bayılacaktır
Öncelikle bi gece öncesinden limon ve portakalı buzluğa atın yapacağınız zaman çıkarıp kabuklarını rendeleyin bir tabağa alıp yarım su bardağı şekerle ovun, daha sonra portakal ve limonun beyaz kabuk kısmını soyup atın ki acı olmasın sonrasında 3 e 4 e bölüp rondoya atın ve kalan 1 5 bardak şekeri ve limon tuzunu ilave edip parçalayın,bu işlem bittiğinde 3 litre su ve rendelenen kabukları da ekleyip buzdolabında 1 saat kadar bekletin soğuduğunda alıp temiz bir tülbentten yada un elediğimiz tel süzekten de olabilir surahiye boşaltın ,daha sonra kalan posasınında suyunu iyice sıkıp dolapta bir süre daha bekletip servis edin şimdiden afiyet şifa olsun Bu arada Benim dolapta 3 gün durdu tadında bir değişme olmadı
*1 tane portakal
*1 tane limon
*2 su bardağı şeker
*3 litre su
*Çay kaşığının ucuyla ince limon tuzu (isteğe göre koyulmayadabilir)
*Temiz bir tülbent yada tel süzek
Ev Yapımı Limonata (Acılık Yok) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün sizlere enfes bir limonata tarifim var hele yazın sıcaklarda buz gibi çok iyi gider bazı limonatalar da acılık olur ama emin olun bunda yok çocuklarınız bayılacaktır
Öncelikle bi gece öncesinden limon ve portakalı buzluğa atın yapacağınız zaman çıkarıp kabuklarını rendeleyin bir tabağa alıp yarım su bardağı şekerle ovun, daha sonra portakal ve limonun beyaz kabuk kısmını soyup atın ki acı olmasın sonrasında 3 e 4 e bölüp rondoya atın ve kalan 1 5 bardak şekeri ve limon tuzunu ilave edip parçalayın,bu işlem bittiğinde 3 litre su ve rendelenen kabukları da ekleyip buzdolabında 1 saat kadar bekletin soğuduğunda alıp temiz bir tülbentten yada un elediğimiz tel süzekten de olabilir surahiye boşaltın ,daha sonra kalan posasınında suyunu iyice sıkıp dolapta bir süre daha bekletip servis edin şimdiden afiyet şifa olsun Bu arada Benim dolapta 3 gün durdu tadında bir değişme olmadı