iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet limon
*2 adet portakal
*2 kg şeker
*1 çorba kaşığı limon tozu
*Bir kaç tutam taze yada kuru nane
*10 litre su
Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı İşte herkesin tarifini isteyeceği, muhteşem bir limonata Diğer limonatalardan çok daha keskin bir aroması oluyor
Tarifin en can alıcı noktası; yapılışında, portakal ve limonların yıkanarak, tepeleri kesilip bir kaç gün önceden dondurucuya bırakılması Bir kaç gün öncesinden dediğime bakmayın ama taş gibi donmalılar Böylece limonların sadece kabuğunu değil her yerini rendeleye biliyoruz*Dondurucudan limon ver portakalları teker, teker çıkarıp bir tepsinin içine önce kabuk kısımlarını rendenin ince yeri ile kalan kısımlarını da kalın yeri ile rendeliyoruz, sonrasında iki kilo şekeri ve bir çorba kaşığı limon tozunu üstünü örtecek şekilde boca edin ve 2 saat bekletin*Bu arada – taze olursa daha iyi olur – naneleri bir kavanoza alıp yarıya kadar üstünü sıcak su ile doldurup ağzını kapatıyoruz Bu da limonata da nane aromasını elde etmek için Süzme işleminden önce kavanozda beklemiş naneleri ve suyu tepsiye ilave edip karıştırın*Büyük bir tencerenin üzerine tel süzgeç koyup tepsiden bir kepçe yardımı ile aldığınız şekerli limon ve portakal karışımını yavaş, yavaş su ilaveleri ile şekeri eriterek süzgeçten geçiriyoruz Bu şekilde limonata mızın konsantresini elde ediyoruz*Şimdi elde ettiğimiz bu konsantre limonatamızı tekrar daha büyük bir kaba tel süzgecimizden içine tülbent koyarak yine su ilaveleri ile geçiriyoruz*Son aşamada şişelere doldurup sevdiklerimizle paylaşıyoruz Bu dolabında bir hafta, on gün çok rahat dayanıyor Afiyet olsun*Bu tarif den ben on litre çıkardım Size pratik bir ölçü de vereyim
1 litre 1 limon; 200 gr Toz şeker; bir çay kaşığı limon tozu; bir litre su Nane aromasını da damağınıza göre siz ayarlayın
Son bir not : Elde ettiğiniz limon, portakal posasının bir miktarı ve biraz kuru üzüm ve ceviz ilavesi ile muhteşem bir kek yapabilirsiniz Onunda tarifini vermeme gerek yok sanırım
*
*
*8 adet limon
*2 adet portakal
*2 kg şeker
*1 çorba kaşığı limon tozu
*Bir kaç tutam taze yada kuru nane
*10 litre su
Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı İşte herkesin tarifini isteyeceği, muhteşem bir limonata Diğer limonatalardan çok daha keskin bir aroması oluyor
Tarifin en can alıcı noktası; yapılışında, portakal ve limonların yıkanarak, tepeleri kesilip bir kaç gün önceden dondurucuya bırakılması Bir kaç gün öncesinden dediğime bakmayın ama taş gibi donmalılar Böylece limonların sadece kabuğunu değil her yerini rendeleye biliyoruz*Dondurucudan limon ver portakalları teker, teker çıkarıp bir tepsinin içine önce kabuk kısımlarını rendenin ince yeri ile kalan kısımlarını da kalın yeri ile rendeliyoruz, sonrasında iki kilo şekeri ve bir çorba kaşığı limon tozunu üstünü örtecek şekilde boca edin ve 2 saat bekletin*Bu arada – taze olursa daha iyi olur – naneleri bir kavanoza alıp yarıya kadar üstünü sıcak su ile doldurup ağzını kapatıyoruz Bu da limonata da nane aromasını elde etmek için Süzme işleminden önce kavanozda beklemiş naneleri ve suyu tepsiye ilave edip karıştırın*Büyük bir tencerenin üzerine tel süzgeç koyup tepsiden bir kepçe yardımı ile aldığınız şekerli limon ve portakal karışımını yavaş, yavaş su ilaveleri ile şekeri eriterek süzgeçten geçiriyoruz Bu şekilde limonata mızın konsantresini elde ediyoruz*Şimdi elde ettiğimiz bu konsantre limonatamızı tekrar daha büyük bir kaba tel süzgecimizden içine tülbent koyarak yine su ilaveleri ile geçiriyoruz*Son aşamada şişelere doldurup sevdiklerimizle paylaşıyoruz Bu dolabında bir hafta, on gün çok rahat dayanıyor Afiyet olsun*Bu tarif den ben on litre çıkardım Size pratik bir ölçü de vereyim
1 litre 1 limon; 200 gr Toz şeker; bir çay kaşığı limon tozu; bir litre su Nane aromasını da damağınıza göre siz ayarlayın
Son bir not : Elde ettiğiniz limon, portakal posasının bir miktarı ve biraz kuru üzüm ve ceviz ilavesi ile muhteşem bir kek yapabilirsiniz Onunda tarifini vermeme gerek yok sanırım
*
*