iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Milföy Hamuru İle Börek Tarifi İçin Malzemeler
*200 ml maden suyu
*100 ml sıvı yağ
*2 yumurta, sarının biri üzerine
*12 (yarım) limon suyu
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için;
*250 g beyaz peynir
*Yarım bağ maydanoz
Arasına sürmek için ;
*250 g tereyağı
Ev Yapımı Milföy Hamuru İle Börek Tarifi Yapılışı Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabında karıştıralım Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığından da yumuşak bir hamur yoğuralım Bir poşete sarıp buz dolabında yarım saat dinlendirin
Bu arada içini hazırlayalım
Bir kâsede beyaz peyniri ezip içine maydanozu ince ince kıyıp karıştırın
Hamuru 0, 5 cm kalınlığında mümkün olduğunca kare biçiminde açalım Arasına oda sıcaklığında olan tereyağından kalınca sürün Hamuru sağından 13 ünü sola doğru kapatın Bu kata da tereyağı sürün Sol kanadı da sağdakinin üzerine kapatın Bu kata da tereyağı sürün Şimdi dikine uzun bir hamurumuz oldu Hamurun alt 13 ünü ortaya katla Buraya da tereyağı sürün Üst taraftaki hamuru alta doğru kapatın Hamuru bu halde bir poşete koyup buzlukta tam 1 saat bekletin Burada biraz sabırlı olun Bu işlemi iki kere daha tekrarlayın
Hamuru şimdi kare şeklinde 0, 5 cm kalınlığında açın 10×10 cm lik karelere kesin İstediğiniz gibi böreklerinizi hazırlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürün 150 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
*200 ml maden suyu
*100 ml sıvı yağ
*2 yumurta, sarının biri üzerine
*12 (yarım) limon suyu
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için;
*250 g beyaz peynir
*Yarım bağ maydanoz
Arasına sürmek için ;
*250 g tereyağı
Ev Yapımı Milföy Hamuru İle Börek Tarifi Yapılışı Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabında karıştıralım Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığından da yumuşak bir hamur yoğuralım Bir poşete sarıp buz dolabında yarım saat dinlendirin
Bu arada içini hazırlayalım
Bir kâsede beyaz peyniri ezip içine maydanozu ince ince kıyıp karıştırın
Hamuru 0, 5 cm kalınlığında mümkün olduğunca kare biçiminde açalım Arasına oda sıcaklığında olan tereyağından kalınca sürün Hamuru sağından 13 ünü sola doğru kapatın Bu kata da tereyağı sürün Sol kanadı da sağdakinin üzerine kapatın Bu kata da tereyağı sürün Şimdi dikine uzun bir hamurumuz oldu Hamurun alt 13 ünü ortaya katla Buraya da tereyağı sürün Üst taraftaki hamuru alta doğru kapatın Hamuru bu halde bir poşete koyup buzlukta tam 1 saat bekletin Burada biraz sabırlı olun Bu işlemi iki kere daha tekrarlayın
Hamuru şimdi kare şeklinde 0, 5 cm kalınlığında açın 10×10 cm lik karelere kesin İstediğiniz gibi böreklerinizi hazırlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürün 150 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun