Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yapımı Milföy Tatlısı

Ev Yapımı Milföy Tatlısı
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Yapımı Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 şişe maden suyu (Sade soda)
*1 ad yumurta
*1 çay bardağı zeytin yağı
*1 paket margarin
*1 orta boy limonun suyu
*1 fiske tuz (2 parmak arası)
*Aldığı kadar un

İçi için;


*Dövülmüş ceviz

Şerbeti için;


*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*34 damla limon suyu

Ev Yapımı Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbet yapımı: Tatlının şerbetinin soğuması için, öncelikle şerbetini hazırlıyoruz; Bir tencerenin içine, şeker, limon suyu ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz Tahminen 1520 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz (Şerbeti, tatlıların fırınlanacağı gün de yapabilirsiniz)
Tatlı hamurunun yapımı:
Derin bir kabın içinde maden suyunu, yumurtayı, zeytin yağını ve limon suyunu karıştırıyoruz, üzerine un ve tuz ekliyoruz Unlu karışım elinizi bırakacak kıvama gelince, hamura un eklemeyi bırakıyoruz (hamur yumuşak olmalı)
Hamuru buz dolabına (buzluğa değil) yarım saat dinlenmesi için bırakıyoruz
Dinlenmiş hamurumuzu ve yumuşayan margarini 7’şer eşit parçaya bölüyoruz ve elde ettiğimiz yumakları, bir tatlı tabağı büyüklüğünde (yumak çapı yaklaşık 10 cm), oklava yardımı ile açıyoruz
Her bir margarini, açtığımız 7 adet hamurun üzerine, hamurun tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürüyoruz
Açtığımız 7 hamur parçasını ayrı ayrı, küçük kareler oluşturacak şekilde katlıyoruz; yuvarlak olan hamurun bir tarafını hamurun ortasına kadar kapatın, diğer tarafını da kapalı tarafın üzerine kapatın Böylece oluşan uzun (dikdörtgen) hamurun bir kenarını ortaya kadar, diğer kenarını da onun üzerine kapatın, sonuç olarak minik kare bir hamurunuz olacak
Bu kare parçaları, unladığınız büyükçe bir tabağa alıp, hamurlar birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin ve streç film ile üzerini kapatıp, buz dolabına koyun ve hamurları yine yarım saat (30 dakika) dinlenmeye bırakın
Yarım saat sonra hamurları buz dolabından çıkarın ve her bir hamuru ayrı ayrı, marketten aldığınız milföy hamuru büyüklüğünde, oklavayla açın ve hamurları bir önceki katlama biçiminde tekrar kapatınkatlayın ve yine buzdolabına koyun
Hamurları açma ve buz dolabında bekletme işlemini 4 kez tekrarlayın Son açma işleminin (4 kez yapılan açma işi) üzerinden en az 12 saat geçmesinin akabinde, artık hamurlarınız işlem için hazır hale gelmiş demektir
12 saat sonra buz dolabından hamurlarınızı çıkarın ve oklavayla öncekiler gibi açıp, açtığınız her bir hamuru 9 eşit parçaya bölüp, içine dövülmüş cevizleri koyup, parçaları üçgen şeklinde kapatın (kenarına bastırmayın ki hamur fırında kat kat olsun)
Üçgen parçaları fırın tepsinize dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin
Fırından çıkan tatlıların, ilk ısısı gittikten sonra, üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz
Zahmeti de lezzeti de çok
Afiyet olsun
Püf nokta: Margarininizi, hamuru yapmadan en az 2 saat önce buz dolabından çıkarın ve oda sıcaklığında (kendi halinde) yumuşamasını sağlayın
Not: Hamurun dinlenme süresi uzun olduğundan, tatlı hamurumuzu servisten bir önceki gün hazırlıyoruz
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt