Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Nefis Hamburger

Hoş geldin! Cvvhvv tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ev Yapımı Nefis Hamburger

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ev Yapımı Nefis Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Ekmeği için;

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya veya kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım bardak sıvı yağ
*Aldığı kadar un (800900 gr kadar)

Üzeri için ;

*1 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı pekmez
*1 çay kaşığı sıvı yağ ve susam

Köftesi için;

*1 adet orta boy soğan
*600 gr dana yağsız kıyma
*İsteğe göre hardal
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*Tuz

Patates için;

*3 adet büyük boy patates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Pul biber

Ev Yapımı Nefis Hamburger Tarifi Yapılışı Öncelikle ekmek hamurunu yapalım suyu ,sütü ,yağı bir kaba alın mayayı ekleyin sonra diğer malzemeleride koyup yumuşak bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın Hamur iyice kabarıp mayalanınca istediğiniz büyüklükte bezeler yapın Ben büyük olsun dedim biraz büyük yaptım Tercih sizin Üzerlerine hafif bastırıp yumurta sarısı, pekmez ve yağ karışımını sürün susam serpiştirin 200 derece fırında kızarana kadar pişirin Ekmeği erkenden yapıp hazırlayın ki biraz dinlenmiş olsun Daha sonra köfte için soğanı robottan çekin ve kıymaya ekleyin Diğer malzemeleride ekleyip yoğurun 1 saat buzdolabında dinlendirin Bu sırada patatesleri soyup dilimleyin bir kapta üzerine zeytinyağı ,kimyon ,pul biber, karabiber, tuz ekleyip fırına verip pişirin Hamburger ekmeğinizden biraz daha büyük köfteler yapın Köfteleri kızartın veya ızgarada pişirin Tercihe göre domates, kırmızı soğan, turşu, marul, peynir ve soslar ile lezzetlendirin Ben sıralama olarak alta ilk marulu köfteyi çedarı ,domatesi ,soğanı ve en üste turşuyu koydum gerçekten harika oldular inanın aynı hazır hamburger ekmekleri gibi oldu Sünger gibi yumuşacık
*

858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt