Konut Yapimi Organik Pestisit Yapılışı Böcek öldürücü sprey yaparken bulaşık deterjanı göstermek çekici olsada içerisinde bitkileriniz için zararlı olabilecek farklı alanlara yönlendirilmiş kimyasallar içerebilir, fakat sabun kullanımı böcek öldürmenin organik bir yöntemidir Böcek öldürücü sprey hazırlarken doğal sabun kullanın mesela yeşil sabun olabilir ve başka maddelerle karıştırmayın Yalnızca sabunlu su yaprak bitleri gibi yumuşak vücutlu böcekleri öldürebilir ama daha dayanıklı böcekler için biber gibi oramatik bitkilerle yapılan karışımlar daha iyi netice verebilir 50133 50133 evyapimiorganikpestisityapilisi5c511ca0380ecevyapimiorganikpestisityapilisi5c511ca0380ec 304 300 pjpg50133 Ev Yapimi Organik Pestisit Yapılışı pjpg50133 Ev Yapimi Organik Pestisit Yapılışı 1 adım Bir litrelik kavanoza 1 ya da 2 yemek yemek kaşığı doğal değişken sabun koyun 2 adım Kavanozu suyla doldurun 3 adım Bir litrelik ikinci kavanoza bir avuç dek keskin kokulu soğan,sarımsak,zencefil köklerinden ve acı biberden koyun 4 adım İkinci kavanozu kaynar suyla doldurup bir gece bekletin 5 adım Karışımı süzgeçten geçirinSabunlu su ile bitki karışımını 11 oranında karıştırıp kullanabilirsinizSon hazırlanan karışım sadece böcekleri öldürmekle kalmaz tavşanlarıda bahçeden uzakta tutmaya fayda OT İLACI Genel görünüm Sirke, salatalarda ve bir takım yemek tariflerinde sık sık kullanılan bir üründür Bazı durumlarda kimyasal temizleyicilere organik alternatif olarak temizlikte sık sık kullanılmaktadırBöyle çok yönü olan bir ürünün organik bahçecilikte ot ilacı olarak kullanılması hiçte şaşılacak değildir Özellikleri Ev yapımı ot ilacı tarifinde kullanılan beyaz sirke; mısır alkolü ( etanol ) , su ve asetik asitten imal edilir Karışım kontrollü şartlarda fermente edilerek çeşitli damıtma işlemlerinden geçirilerek hazırlanır Sirke kullanımı insan sağlığı için güvenli olduğu dek bitkler içinde bahçenizde güvenle kullanabileceğiniz bir üründür Etkinliği Sirkenin herbisit olarak tesiri içerisindeki asetik asit miktarına bağlıdır Sirke sadece kontak etkin bir ot teftiş ilacıdır, dolayısıyla bitkinin üstteki aksamı ölürken kökleri etkilenmeyecektir Sirkeli Ot Öldürcü Tarifi Sprey kabına saf beyaz sirkeyi doldurun,1 çorba kaşığı akıcı deterjan ekleyin suyun yüzey gerilimini azaltmaya yarayacaktır, üstüne 2 çorba kaşığı kanola yağı ilave edin karışımın otların üzerine daha kolay yapışmasına yardım edecektir Dikkat Edilecekler Organik sirke tüketimi insan sağlığına faydalı olsada hazırladığımız karışımın tüketimi sakıncalı olabilir bu yüzden üstüne etiket yapıştırıp ot ilacı olduğunu belirtebilirsinizÇocukların erişemeyeceği bir yerde saklamayıda ihmal etmeyinYanlışlıkla diğer bir bitki üstüne kullanırsanız bitkiyi bol suyla yıkayın sorun çözülecektir id