iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 5 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
*2 yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Ev Yapımı Pastane Açması Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce derin bir kabın içine maya ve ılık suyu koyup mayayı eritiyoruz
*Mayayı erittikten sonra yumurta akı ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz
*Karıştırdıktan sonra toz şekeri ve tuzu ekleyip
*Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurma ya başlıyoruz
*Hamur elimize yapışacak şekilde olana kadar yoğuruyoruz
*Hamur elimize yapışacak yumuşaklığına geldikten sonra hamuru muzun üstünü nemli bir bez kapatarak sıcak ortama mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğü beze halinde alıp yağlanmış tezgahın üstünde şeklini veriyoruz
*Pişirme kağıdı koyulmuş tepsiye koyuyoruz
*Tepsideki açmaları fırına koymadan önce 10 dakika tepsi de mayalanmaya bırakıyoruz
*Tepsi mayası çok önemli yoksa güzel kabarmaz
*Tepside mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam döküyoruz
*200 derece fırını ısıtmadan koyuyoruz
*Açmalar fırında kabarmaya başlayınca fırının derecesini 250 yükseltiyoruz
*Yüzleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 5 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
*2 yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Ev Yapımı Pastane Açması Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce derin bir kabın içine maya ve ılık suyu koyup mayayı eritiyoruz
*Mayayı erittikten sonra yumurta akı ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz
*Karıştırdıktan sonra toz şekeri ve tuzu ekleyip
*Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurma ya başlıyoruz
*Hamur elimize yapışacak şekilde olana kadar yoğuruyoruz
*Hamur elimize yapışacak yumuşaklığına geldikten sonra hamuru muzun üstünü nemli bir bez kapatarak sıcak ortama mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğü beze halinde alıp yağlanmış tezgahın üstünde şeklini veriyoruz
*Pişirme kağıdı koyulmuş tepsiye koyuyoruz
*Tepsideki açmaları fırına koymadan önce 10 dakika tepsi de mayalanmaya bırakıyoruz
*Tepsi mayası çok önemli yoksa güzel kabarmaz
*Tepside mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam döküyoruz
*200 derece fırını ısıtmadan koyuyoruz
*Açmalar fırında kabarmaya başlayınca fırının derecesini 250 yükseltiyoruz
*Yüzleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz Afiyet olsun