iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Hamuru için:
500 gram beyaz un 2 silme tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta 250 ml oda ısısında su Haşlamak için:
4 litre kaynar su 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Bir yoğurma kabına un ve tuzu alın, elinizle karıştırın Unun orta kısmına bir havuz açın ve boşluğa yumurtayı kırın Bir elinizle suyu azar azar eklerken öteki elinize aldığınız bir çatalla hamuru karıştırın Su bittiği zaman çatalı bırakıp hamuru elinizle yoğurmaya devam edin Toparlanan hamuru yoğurma kabından alıp hafif unlanmış tezgahın üzerinde avuç içinizle bastırıp kendinize doğru çekerek beş dakika kadar yoğurun Yoğurduğunuz hamuru streç filmle sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin Buzdolabından çıkardığınız hamuru bıçakla üç parçaya kesin Unlanmış tezgah üzerine ilk hamur parçasını alın Üzerine tekrar un serpin ve merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın Açtığınız hamuru bıçakla en fazla yarım cm olacak şekilde şeritler halinde kesin Merdaneyi sağa sola hareket ettirerek keseceğiniz kalınlığı ayarlayın Diğer hamur parçaları için de aynı işlemi uygulayın Kesilmiş hamur şeritlerini tezgah üzerinde parmak uçlarınızla çevirip rulo haline getirin Bu işlemi yaparken şeritler hem yuvarlak olacak hem de uzayacaktır Hazırladığınız pici makarna şeritlerini unlanmış bir tepsi üzerine alın, bekletin Hamurların üst üste gelmemesine dikkat edin Kaynar suyu, derin bir tencerede zeytinyağı ve tuz ilavesiyle kaynatın Pici rulolarını kaynayan suyun içine bırakın Makarnada tercih ettiğiniz sertlik derecesine göre 610 dakika arasında haşlayın Haşlanan makarnanın suyunu süzün Domates sosu, bolonez sos veya pesto gibi makarna soslarından biriyle harmanlayıp sıcak olarak servis edin
Hamuru için:
500 gram beyaz un 2 silme tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta 250 ml oda ısısında su Haşlamak için:
4 litre kaynar su 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Bir yoğurma kabına un ve tuzu alın, elinizle karıştırın Unun orta kısmına bir havuz açın ve boşluğa yumurtayı kırın Bir elinizle suyu azar azar eklerken öteki elinize aldığınız bir çatalla hamuru karıştırın Su bittiği zaman çatalı bırakıp hamuru elinizle yoğurmaya devam edin Toparlanan hamuru yoğurma kabından alıp hafif unlanmış tezgahın üzerinde avuç içinizle bastırıp kendinize doğru çekerek beş dakika kadar yoğurun Yoğurduğunuz hamuru streç filmle sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin Buzdolabından çıkardığınız hamuru bıçakla üç parçaya kesin Unlanmış tezgah üzerine ilk hamur parçasını alın Üzerine tekrar un serpin ve merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın Açtığınız hamuru bıçakla en fazla yarım cm olacak şekilde şeritler halinde kesin Merdaneyi sağa sola hareket ettirerek keseceğiniz kalınlığı ayarlayın Diğer hamur parçaları için de aynı işlemi uygulayın Kesilmiş hamur şeritlerini tezgah üzerinde parmak uçlarınızla çevirip rulo haline getirin Bu işlemi yaparken şeritler hem yuvarlak olacak hem de uzayacaktır Hazırladığınız pici makarna şeritlerini unlanmış bir tepsi üzerine alın, bekletin Hamurların üst üste gelmemesine dikkat edin Kaynar suyu, derin bir tencerede zeytinyağı ve tuz ilavesiyle kaynatın Pici rulolarını kaynayan suyun içine bırakın Makarnada tercih ettiğiniz sertlik derecesine göre 610 dakika arasında haşlayın Haşlanan makarnanın suyunu süzün Domates sosu, bolonez sos veya pesto gibi makarna soslarından biriyle harmanlayıp sıcak olarak servis edin