Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yapımı Pizza (Mayalı Hamur İle)

Ev Yapımı Pizza (Mayalı Hamur İle)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Yapımı Pizza (Mayalı Hamur İle) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


*1 bardak sütsu karışımı
*Yarım paket yaş maya
*Yarım kilo un (3 bardak)
*1 yemek kaşığı tozşeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı margarin

Sosu için:


*1 domates
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 dolu yemek kaşığı domates salçası
*Şekerli su (3 yemek kaşığı ılık su içinde 1 silme çay kaşığı şeker eritilmelidir)
*Zeytinyağı
*Tuz
*Kekik ve Fesleğen

Üst malzemeleri için:


*Sosis, salam, sucuk, mantar, mısır, yeşil biber, domates
*Kaşar peyniri(eski kaşar ve taze kaşarı karıştırınca daha tok ve mozerallayı andıran bir kıvam alıyor)

*
Ev Yapımı Pizza (Mayalı Hamur İle) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurun mayalanmak için zamana ihtiyacı olduğundan dolayı hamur ile işe başlanmalıdır Sütsu karışımına mayamızı ve şekeri karıştırarak aktive olmasını bekliyoruz Maya aktive olduktan sonra sıvı malzemeleri ( sıvı yağ, yoğurt) ekliyoruz Karıştırmadan kuru malzemeler ( un ve tuz) en son da yağları ekliyoruz ( yağları oda sıcaklığında biraz bekletip koyarsanız una yedirmesi daha kolay oluyor) Unu eklerken yavaş ve dikkatli olmaya özen gösterilmelidir Hamur karışımı tamamlandıktan sonra mayalanması için ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında bekletiyoruz*Hamur mayalanırken üst malzemeleri doğrayıp sosu hazırlamaya başlıyoruz Sos için domatesi rendeliyoruz ( ya da soyup rondodan geçirebilirsiniz) ocağa aldığımız sos tenceresinin altını kısık olarak yakıp domatesi ekliyoruz domates hafif hafif ateşten etkilenir hale gelince zeytinyağını ekliyoruz (kızgın yağın içine direkt domates konulursa asitlenme oluyor bunu önlemek için sırası değiştirilmelidir ) Ardından tuzu ekleyip salçaları ocaktaki domatesin içine yediriyoruz Salçalar yedirildikten sonra şekerli su karışımını ekleyip kısık ateşte biraz bekletip sonra kekik ve fesleğeni ekleyip karıştırıyoruz ardından da altını kapatıyoruz*Bu arada mayalanmış olan hamurumuzu biraz yoğurup fırın kabımız boyutunda açıyoruz Kaba yerleştirdiğimiz hamurlarımıza çatalla delikler açıp ( mayalı hamurumuzun fazlaca ve dengesiz şekilde şişmemesi için) üzerine sosumuzu güzelce yayıyoruz Yaydığımız sosun üzerine malzemelerimizi yerleştirip önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza atıyoruz malzemeler renk değiştirince kaşarlarımızı rendeleyip malzemelerin üzerini kaşarla kaplıyoruz Kaşar eridikten sonra fırından çıkarıp servis ediyoruz*Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt