iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 paket yaş maya
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*34 su bardağı un
Sos için;
*1 su bardağı kadar ketçap
*2 yemek kaşığı kekik
*1 kase sucuk
*1 kase salam
*1 kase sosis
*1 kase zeytin
*1 kase mısır
*Tereyağı
*Kaşar rendesi
Ev Yapımı Pizza Tarifi Yapılışı Süt ve suyu ılıtın Hamuru yoğuracağınız kaba koyun Mayayı ve şekeri koyun, eritin Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin Yumuşak bir hamur elde edin Kabı sıcak bir yere koyup hamurun mayalanmasını sağlayın
Fırın tepsisini yağlayın Hamurdan bir parça alıp tepsi büyüklüğünde açın Ketçabın içine kekik koyun Hamurun üstüne sürün Sos malzemelerinden peynir hariç tüm malzemeleri ekleyin
Pizzaya tepsi mayası verdirin
180 derece fırında 10 15 dakika pişirin Pişince kaşarı ekleyip eritin Sıcak servis edin
PÜF NOKTASI
Hamuru mutlaka kabında mayalandırın Böyle*yaparsanız pizzanız pufur pufur olur
Tepsi mayası, hamurunuza şekil verdikten sonra tepsinin içinde 2030 dakika mümkünse daha fazla tepside pişirmeden bekletmek demek
Hamurunuzu tepsiye fazla koymayın ki hamur kalın olmasın
Ketçaplı sos çok güzel bir lezzet veriyor
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 paket yaş maya
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*34 su bardağı un
Sos için;
*1 su bardağı kadar ketçap
*2 yemek kaşığı kekik
*1 kase sucuk
*1 kase salam
*1 kase sosis
*1 kase zeytin
*1 kase mısır
*Tereyağı
*Kaşar rendesi
Ev Yapımı Pizza Tarifi Yapılışı Süt ve suyu ılıtın Hamuru yoğuracağınız kaba koyun Mayayı ve şekeri koyun, eritin Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin Yumuşak bir hamur elde edin Kabı sıcak bir yere koyup hamurun mayalanmasını sağlayın
Fırın tepsisini yağlayın Hamurdan bir parça alıp tepsi büyüklüğünde açın Ketçabın içine kekik koyun Hamurun üstüne sürün Sos malzemelerinden peynir hariç tüm malzemeleri ekleyin
Pizzaya tepsi mayası verdirin
180 derece fırında 10 15 dakika pişirin Pişince kaşarı ekleyip eritin Sıcak servis edin
PÜF NOKTASI
Hamuru mutlaka kabında mayalandırın Böyle*yaparsanız pizzanız pufur pufur olur
Tepsi mayası, hamurunuza şekil verdikten sonra tepsinin içinde 2030 dakika mümkünse daha fazla tepside pişirmeden bekletmek demek
Hamurunuzu tepsiye fazla koymayın ki hamur kalın olmasın
Ketçaplı sos çok güzel bir lezzet veriyor