iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Poğaça Tanımlama
Ev Yapımı Kolay Poğaça Tarifi
Konut Yapımı Poğaça İçin Zorunlu Malzemeler
2 adet yumurta (1 yumurta+1yumurtanın akı içine, 1 yumurta sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
12 nehir kaşığı karbonat
6 damla limon suyu (Gerçek limon suyu konulacak)
1 tatlı kaşığı tuzlu
Aldığı değin un (Yaklaşık 67 su bardağı)
200 g margarin
12 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
İçi İçin Gerekli Malzemeler
Beyaz Peynir (Ben Ezine Peyniri kullandım)
Doğranmış siyah zeytin
Konut Yapımı Poğaça Yapılışı
Margarini kaynatmadan eritin, ılınması için azıcık bekletin İçine sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ekleyin Elinizle 45 defa karıştırın Kabartma tozunu koyun ve üstüne limon suyu ekleyin, karbonatı ilave edin
Elenmiş unu ekleyin ve yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı, eğer hala cıvıksa az daha un ekleyin Tamamen yoğurun
İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın (Ben ceviz büyüklüğünde hamur kopardım) Ortasından bastırıp beyaz peynir veya doğranmış zeytin koyarak kapatın Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin 190 derece fırında kızarıncaya dek pişirin
*
Ev Yapımı Kolay Poğaça Tarifi
Konut Yapımı Poğaça İçin Zorunlu Malzemeler
2 adet yumurta (1 yumurta+1yumurtanın akı içine, 1 yumurta sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
12 nehir kaşığı karbonat
6 damla limon suyu (Gerçek limon suyu konulacak)
1 tatlı kaşığı tuzlu
Aldığı değin un (Yaklaşık 67 su bardağı)
200 g margarin
12 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
İçi İçin Gerekli Malzemeler
Beyaz Peynir (Ben Ezine Peyniri kullandım)
Doğranmış siyah zeytin
Konut Yapımı Poğaça Yapılışı
Margarini kaynatmadan eritin, ılınması için azıcık bekletin İçine sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ekleyin Elinizle 45 defa karıştırın Kabartma tozunu koyun ve üstüne limon suyu ekleyin, karbonatı ilave edin
Elenmiş unu ekleyin ve yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı, eğer hala cıvıksa az daha un ekleyin Tamamen yoğurun
İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın (Ben ceviz büyüklüğünde hamur kopardım) Ortasından bastırıp beyaz peynir veya doğranmış zeytin koyarak kapatın Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin 190 derece fırında kızarıncaya dek pişirin
*