Yetişkin bireyler tarafından bile bayıla bayıla tüketilen bebe bisküvisinin en sağlıklı ve pratik tanımını sizler için araştırdık. Ek besin periyoduna geçiş yapan evlatlara verilebilecek alternatif tanımlardan biri olan bu bebe bisküvilerini hem kendiniz yiyebilir hemde evladınıza yedirebilirsiniz. Bebekler için konut imalatı kolay bebe bisküvi tanımı...
Ismi her ne kadar 'bebe' bisküvisi olsa bile biz yetişkinlerin bile bayıla bayıla yediği bu bisküviler,i damakta bıraktığı lezzetiyle gönülleri fethediyor. Kendinizi mesrur etmek istediğiniz anlarda çaya bandırarak ya da sütle karıştırarak tükettiğiniz bebe bisküvilerini tıpkı dışarıdakiler üzere velev daha da lezzetli ve sağlıklı hale getirebilirsiniz.
Meskeninizde pişireceğiniz bebe bisküvilerini ek besin periyodundaki evladınıza da gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Dışarıdakileri aratmayan bebe bisküvi tanımlarını sizler için derledik.
MATERYALLER:
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 çay bardağı organik tam buğday unu
YAPILIŞI:
Yukarıda bahsettiğimiz materyallerden un hariç hepsini yoğurma kabına alın ve un serpe serpe yoğurun. Kulak göğsü kıvamına gelince hamuru uzun şerit formunu verip bıçak ile iki parmak genişliğinde kesin.
Çatalla çizgiler atıp üzerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Evvelce 170 kademeye ısıtılmış fırında ortalama 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra evladınıza yedirebilirsiniz!
NOT: Ek azık periyodundaki çocuklarda günde 4-5 taneyi aşmayacak biçimde verilmelidir.
PEKMEZLİ BEBE BİSKÜVİ TANIMI
GEREÇLER:
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı irmik
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar buğday unu
1 çay bardağı pekmez
YAPILIŞI:
Pekmezi ve yumurtayı mikserle çırpıp sair gereçlerle birlikte şıkça yoğurun. Ele yapışmayacak kademeye geldikten sonra halli bir halde fırın tepsisine dizin ve 180 aşamalık ısıda ortalama 20 dakika pişirin. Afiyet olsun...