Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev yapımı pratik böğürtlen reçeli tarifi

Ev yapımı pratik böğürtlen reçeli tarifi
0
121

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Vişne ve çilek reçelinin lezzetini aratmayan hem lezzetli hem de kolay bir reçel yapmak istiyorsanız böğürtlen reçeli tanımı tam size nazaran... C vitamini bakımından da hayli yararlı olan böğürtlen ile hanede basitçe bir reçel yapmanın tanımını sizlerle paylaşıyoruz.

Memleketimizde nispeten yaygın meyve olan böğürtlen, kırlarda ve yol kenarında yetişen dikenli kollu hafif mayhoş ancak kusursuz aromasıyla ağızda enfes bir tat bırakıyor. Ağustos ayında hasadı yapılan ve genellikle kek, tart ve reçel olarak tüketilen böğürtlen tesirli bir antioksidan kaynaklarından biridir. Siz de vücut sıhhati açısından yararlı olan böğürtlen ile enfes bir reçel hazırlayabilirsiniz.Evde yapılan böğürtlen reçelinin tadı bir öteki oluyor. Yazın en şık meyvelerinden olan böğürtlenle reçel yaparak sabah kahvaltılarında severek tüketebilirsiniz.

BÖĞÜRTLEN REÇELİ TANIMI:

MATERYALLER

500 gram taze böğürtlen
350 gram toz şeker (2 su bardağı toz şeker)
1 çay kaşığı limon suyu

C4eEq_1566214002_7614.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle böğürtlenleri yeterlice yıkayarak tarife başlayın. Yıkanan böğürtlenlerin suyunu süzüp, derin bir tencereye alın.

Üzerine şekeri ekleyerek yarım saat kadar bekletin. Ocağın altını açıp, 20-30 dakika kısık ateşte koyu bir kıvam meydana kadar pişirin. Bu sırada şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayın.

Köpükler oluşmaya başladığında kaşık yardımıyla hepsini alın.

Ocağın altını kapamaya yakın limon suyu ek edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

BÖĞÜRTLEN REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Reçel pişirdiğiniz tencerenin kapağını kapatmayın. İçindeki su buharlaşsın ve reçeliniz böylece yoğunlaşsın.

Reçelinizin köpürmesini istemiyorsanız fındık büyüklüğünde bir tereyağ parçası atın.

Reçelinizin tadının bozulmaması için hafif de olsa çürümeye yakın olan meyve kullanmayın.
 

Similar threads

Vişne ve çilek reçelinin lezzetini aratmayan hem lezzetli hem de kolay bir reçel yapmak istiyorsanız böğürtlen reçeli tarifi tam size göre... C vitamini bakımından da oldukça faydalı olan böğürtlen ile evde kolayca bir reçel yapmanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizde oldukça yaygın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Vişne ve çilek reçelinin lezzetini aratmayan hem lezzetli hem de kolay bir reçel yapmak istiyorsanız böğürtlen reçeli tarifi tam size göre... C vitamini bakımından da oldukça faydalı olan böğürtlen ile evde kolayca bir reçel yapmanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizde oldukça yaygın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Vişne ve çilek reçelinin lezzetini aratmayan hem lezzetli hem de kolay bir reçel yapmak istiyorsanız böğürtlen reçeli tarifi tam size göre... C vitamini bakımından da oldukça faydalı olan böğürtlen ile evde kolayca bir reçel yapmanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizde oldukça yaygın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
İlk görüşte yeşil rengi ve siyah taneleri ile merak uyandıran kivi reçeli, ailenizin yeni favori reçellerinden biri olabilir. Ailenize farklı lezzetler tattırmayı seviyorsanız, bu reçeli denemenizi sizlere öneriyoruz. Peki En kolay kivi reçeli nasıl yapılır? Kivi reçelinin püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Birinci görüşte yeşil rengi ve siyah taneleri ile merak uyandıran kivi reçeli, ailenizin yeni favori reçellerinden biri olabilir. Ailenize farklı lezzetler tattırmayı seviyorsanız, bu reçeli denemenizi sizlere öneriyoruz. Pekala En kolay kivi reçeli nasıl yapılır? Kivi reçelinin püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt