iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Sahurluk Börek (Yufka Açamayanlar İçin) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 adet kabartma tozu
*Bir çimdik tuz
*Aldığı kadar böreklik un
İçi için;
*Böreklik peynir ve maydanoz
*Açmak için bir paket buğday nişastası
Ev Yapımı Sahurluk Börek (Yufka Açamayanlar İçin) Tarifi Yapılışı Ilık sütü yumurta yoğurt eritilmiş sıcak yağı sirkeyi ve tuzu yoğurma kabımızda karıştırıyoruz ,yumurtayı dikkatli kırın kırarken karıştırın sıcak malzeme içinde hemen pişebilir Sonra unu ve kabartma tozunu katıp kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat ederek yoğurun Ele yapışan bir hamur oluyor dilerseniz elen kullanın Sonra hamuru yarım saat kadar dinlendirin ve açma vakti geldi Öncelikle hamuru ikiye bölüp her bir hamurdan 22 beze çıkacak şekilde yaklaşık cevizden biraz büyük toplar elde edelim Sonra merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım her katın arasına nişasta serpelim bol bol 22 beze bittiğinde elde ettiğimiz açılmış hamuru merdaneyle tepsimize göre büyütelim ve tepsinin altını yağlayıp tepsimize açtığımız böreği serelim ve arasına peynir maydanoz karışımını serpelim Kalan 22 bezeyi de aynı şekilde tek tek küçük açıp aralarını *nişastalayıp merdaneyle büyütelim ve böreğin üzerine serip dilediğiniz gibi keselim ve üzerine sıvı yağ gezdirelim her tarafıona gelmesine özen gösterelim ve 180 derece fırında altı üstü ve ortası pişene kadar arada kontrol edip pişirelim, 35 40 dk yı geçmemek kaydıyla ve kızarınca böreğimiz hazır Bizim yörede bu açma şekline tembel açması denilir Sahurda nefis gidiyor afiyet olsun hayırlı ramazanlar dostlarım
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 adet kabartma tozu
*Bir çimdik tuz
*Aldığı kadar böreklik un
İçi için;
*Böreklik peynir ve maydanoz
*Açmak için bir paket buğday nişastası
Ev Yapımı Sahurluk Börek (Yufka Açamayanlar İçin) Tarifi Yapılışı Ilık sütü yumurta yoğurt eritilmiş sıcak yağı sirkeyi ve tuzu yoğurma kabımızda karıştırıyoruz ,yumurtayı dikkatli kırın kırarken karıştırın sıcak malzeme içinde hemen pişebilir Sonra unu ve kabartma tozunu katıp kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat ederek yoğurun Ele yapışan bir hamur oluyor dilerseniz elen kullanın Sonra hamuru yarım saat kadar dinlendirin ve açma vakti geldi Öncelikle hamuru ikiye bölüp her bir hamurdan 22 beze çıkacak şekilde yaklaşık cevizden biraz büyük toplar elde edelim Sonra merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım her katın arasına nişasta serpelim bol bol 22 beze bittiğinde elde ettiğimiz açılmış hamuru merdaneyle tepsimize göre büyütelim ve tepsinin altını yağlayıp tepsimize açtığımız böreği serelim ve arasına peynir maydanoz karışımını serpelim Kalan 22 bezeyi de aynı şekilde tek tek küçük açıp aralarını *nişastalayıp merdaneyle büyütelim ve böreğin üzerine serip dilediğiniz gibi keselim ve üzerine sıvı yağ gezdirelim her tarafıona gelmesine özen gösterelim ve 180 derece fırında altı üstü ve ortası pişene kadar arada kontrol edip pişirelim, 35 40 dk yı geçmemek kaydıyla ve kızarınca böreğimiz hazır Bizim yörede bu açma şekline tembel açması denilir Sahurda nefis gidiyor afiyet olsun hayırlı ramazanlar dostlarım