Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt

Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
*
Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler

*3 litre süt
*3 yemek kaşığı yoğurt

Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt Tarifi Yapılışı
Sütümüzü tencereye alıp kaynatıyoruz bir parmak eksilene kadar kaynatılır ,çünkü sütünüz buharlaşacak ve yoğurdunuz sulu olmayacaktır Arada kepçeyle karıştırılıp ocaktan alıp ılımaya bırakalım bu bölüm çok önemli sütünüz ne çok sıcak nede soğuk olmamalı aksi taktirde yoğurdunuz tutmaz tam kıvamını bulmak için serçe parmağımızı süte bandırıp 7 ye kadar sayıp eğer 6, 7 gibi parmağınızı ısırıyosa olmuş demektir Eğer ilk soktuğumuzda parmağımızı yakıyorsa biraz daha soğumasını beklemeliyiz İstediğimiz ılıklığa geldiğinde 3 yemek kaşık yoğurdun üzerine birazda sütte ekleyip ayran gibi çırpıyoruz ve sütümüzün içine döküyoruz Yavaşça karıştırıp kapağını kapayıp iyice sarıyoruz ben 3 tane sofra bezine sardım evin sıcak bir yerinde 8 saat hiç dokunmadan bekletiyoruz ardından açıp 1 gecede buz dolabında bekletiyoruz sabahta kenarına peçete koyup suyunu çekmesini bekleyin sulu sevenler yapmasına gerek yok ben taş gibi sevdiğim için yaptım, afiyet olsun*

Similar threads

Taş Gibi Ev Yoğurdu(Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler *2 buçuk litre süt *1 yemek kaşığı mayalamak için yoğurt ( süzme yoğurt ve ya yoğurdun susuz yerinden olabilir) *1 çay kaşığından az şeker *1 çay kaşığından az tuz Taş Gibi Ev Yoğurdu(Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Puf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Kendi yoğurdunu evde yapmak isteyenlere özel, tüm püf noktalarıyla taş gibi yoğurt mayalamanın sırlarını anlatıyoruz! İlk defa evde deneyecek olanlar ya da daha önce deneyip bir türlü istedikleri kıvamı tutturamayanlar, hazırsanız başlayalım ???? Kavanozda taş gibi yoğurt mayalamak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Taş Gibi Yoğurt Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo süt *4 yemek kaşığı yoğurt *6 toprak kase Taş Gibi Yoğurt Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle organik sütümüzü alıp kaynatılır Bir kenara alınır Serçe parmağınızı süte bandırarak 7 ye kadar sayabiliyorsanız olmuştur Sonra mayamızı yavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Bebeğimin Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler *Yarım litre süt *1 yemek kaşığı yoğurt Bebeğimin Yoğurdu Tarifi Yapılışı Süt kaynatılır pastorize süt kullandığım için kaynar kaynamaz altını kapattım Serçe parmağımı içine soktuğumda 7 saniye parmağım dayanacak sıcaklığa gelene kadar sütün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *6 kg jurnal taze süt *6 yemek kaşığı yoğurt (Mayalamak için) *1 dere kaşığı tuz Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle çelik ve geniş bir tencereye sütümüzü alıyoruz Orta ateşte kaynatıyoruz nadiren karıştıralım altına yanmasın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt