iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Ton Balıklı Ve Salamlı Sandviç Tarifi İçin Malzemeler Ekmekler için;
*600800 gram un
*1 yumurta
*50 gram margarin (oda sıcaklığında)
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı kuru toz maya
Üzerine sürmek için ;
*1 yumurta
Arası için*ton balıklı sevenlere;
* 1 kutu ton balığı
*2 yemek kaşığı dolusu mayonez
*Bir kaç damla limon suyu
*Marul
*Domates
Salamlı sevenler için;
*Dilim salam
*İnce dilim peynir
*Domates
*Marul (istediğinizi kullanabilirsiniz)
Ev Yapımı Ton Balıklı Ve Salamlı Sandviç Tarifi Yapılışı İlk önce derin bir kap ta unu mayayı toz şekeri kuru halde karıştırıyoruz sonra yumurta, tuz, yağ, sütü ve suyu ekleyip yoğuruyoruz ununu tam ölçü veremiyorum siz ayarlarsınız sulu olan un ilave edebilir Yumuşak bir hamur elde edince üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz Sonra hamuru 5 parçaya ayırıp isteyen küçükte yapabilirUzunlamasına şekil verip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz üzerine bütün çırpılmış yumurtayı sürüp bıçaklan bir kaç çizik atıyoruz 3540 dk kadar tekrar mayalanmaya bırakıyoruz sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dk kadar iyice kızarana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz Ton balığını suyunu iyice sızdırıp bir tabağa alıyoruz çatalla iyice ezip mayonezi ve bir kaç damla limon suyunu damlatıp ezerek karıştırıyoruz Soğuyan ekmeklerimizi ikiye açıyoruz içine ton balığını sürüp domates ,marul sevdiğiniz şeylerden koyup süslüyoruz aynı işlemi salamlı ve peynirli olarak yapabilirsinizAfiyet olsun
*600800 gram un
*1 yumurta
*50 gram margarin (oda sıcaklığında)
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı kuru toz maya
Üzerine sürmek için ;
*1 yumurta
Arası için*ton balıklı sevenlere;
* 1 kutu ton balığı
*2 yemek kaşığı dolusu mayonez
*Bir kaç damla limon suyu
*Marul
*Domates
Salamlı sevenler için;
*Dilim salam
*İnce dilim peynir
*Domates
*Marul (istediğinizi kullanabilirsiniz)
Ev Yapımı Ton Balıklı Ve Salamlı Sandviç Tarifi Yapılışı İlk önce derin bir kap ta unu mayayı toz şekeri kuru halde karıştırıyoruz sonra yumurta, tuz, yağ, sütü ve suyu ekleyip yoğuruyoruz ununu tam ölçü veremiyorum siz ayarlarsınız sulu olan un ilave edebilir Yumuşak bir hamur elde edince üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz Sonra hamuru 5 parçaya ayırıp isteyen küçükte yapabilirUzunlamasına şekil verip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz üzerine bütün çırpılmış yumurtayı sürüp bıçaklan bir kaç çizik atıyoruz 3540 dk kadar tekrar mayalanmaya bırakıyoruz sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dk kadar iyice kızarana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz Ton balığını suyunu iyice sızdırıp bir tabağa alıyoruz çatalla iyice ezip mayonezi ve bir kaç damla limon suyunu damlatıp ezerek karıştırıyoruz Soğuyan ekmeklerimizi ikiye açıyoruz içine ton balığını sürüp domates ,marul sevdiğiniz şeylerden koyup süslüyoruz aynı işlemi salamlı ve peynirli olarak yapabilirsinizAfiyet olsun