Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Tost Ekmeği (Hemde Fırında)

Ev Yapımı Tost Ekmeği (Hemde Fırında)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ev Yapımı Tost Ekmeği (Hemde Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket maya
*1 su bardağı süt
*Yarım kg un
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Ev Yapımı Tost Ekmeği (Hemde Fırında) Tarifi Yapılışı Mayayı bir kaba koyun, üzerine biraz su ekleyip 5 dk kabarmasını bekleyin Sonra sırasıyla şekeri, tuzu, yağı ve unu ekleyip biraz yoğurun Kalan suyu ve sütü yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin Hamur kıvam alana kadar yoğurup üzerini bir bezle kapatın, 2 saat kadar dinlendirin
Hamur mayalanıp kabardıktan sonra 5 dk daha yoğurun Hamuru iki eşit parçaya bölüp yağladığınız pişirme kaplarına ekmek şeklini vererek koyun Eğer uzun kek kabınız varsa onu da kullanabilirsiniz Pişirme kaplarına koyduktan sonra yine üzerini kapatıp 45 dk 1 saat kadar bekleyin*Önceden ısınmış fırınınızda 200 derecede 2530 dk pişirin (üzeri kızarınca pişmiş demektir) Ben gece yapmıştım Piştikten sonra sofraya sardım sabaha kadar öyle beklettim Sabah dilimleyip poşetledim Bu tariften sonra hazır tost ekmeği almayacaksınız Şimdiden afiyet olsun

Similar threads

Kolay Tost Ekmeği (Toastbrot) Tarifi İçin Malzemeler *850 g un *500 ml su *1 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *1 paket instant maya *1 yemek kaşığı zeytinyağı *65 g tereyağı Kolay Tost Ekmeği (Toastbrot) Tarifi Yapılışı Büyük bir kabın içine un, tuz ve şekeri koyun ve karıştırın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Ev Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *15 kg un *1 paket maya *2 tatlı kaşığı tuz *2 yemek kaşığı zeytinyağı *Yeterince su Ev Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı 1 *Merhabalar hamuru yoğurup üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin *Unladığınız tezgahın üzerinde hamuru dörde bölün ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Evde Tost Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı sulandırılmış labne peyniri (yarısı labne yarısı su olacak şekilde )Labne kullanmak istemeyen süt kullanabilir *Yarım çay bardağı sıvı yağ *3 tatlı kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un (Ben 4 bardak kullandım )...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Tost ekmeği dünya genelinde en yaygın tüketilen ekmek çeşitlerinden biridir. Tost ekmeğinde yüksek hacim, homojen iç yapı, yumuşak ve ince kabuk, raf ömrü boyunca ufalanma ve dökülme yapmaması, nemliliğini uzun süre koruması istenen özelliklerdir. Dışarıdan almaya alışık olduğumuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Ev Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *1 kg un *1 yemek kaşığı kuru maya *1 tatlı kaşığı şeker *1 su bardağı ilik su *Tuz *Aldığı kadar su Ev Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı 1 su bardağı ilik sıcağa yakın suyu kuru maya şeker ile karıştırın kabarıp mayalanana kadar bekleyin Bu arada unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt